Νέο χαράτσι σε 300.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. - Δείτε ποιοι θα το πληρώσουν

Περισσότεροι από 300.000 ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να... πληρώσουν παράβολο 20 ευρώ για να επιτραπεί η διαγραφή τους από τον κατάλογο των ανασφάλιστων οχημάτων.

Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων για τα ανασφάλιστα οχήματα, ώστε να σταλούν στους ιδιοκτήτες τους τα νέα ειδοποιητήρια με τα προβλεπόμενα πρόστιμα, που κυμαίνονται από 100 έως 250 ευρώ.

Μετά τα λανθασμένα «ραβασάκια» που εστάλησαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε πάνω από 1.150.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, των οποίων τα οχήματα εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί, καταστραφεί ή μεταβιβαστεί, η ΑΑΔΕ ξαναέλεγξε όλα τα στοιχεία.

Χαράτσι 20 ευρώ για να διαγραφείς από τη λίστα με τα ανασφάλιστα

Με ένα παράβολο της τάξης των 20 ευρώ... διαγράφεσαι από τη λίστα με τα ανασφάλιστα οχήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» πρόκειται για ένα μέτρο στην προσπάθεια να σβηστούν από τα μητρώα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων παλιά οχήματα άνω των 14 ετών τα οποία έχουν καταστραφεί ή οχήματα τα οποία έχουν κλαπεί. Για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει οι (πρώην πλέον) ιδιοκτήτες τους να υποβάλλουν μια σχετική αίτηση για την οποία θα πληρώσουν και ένα παράβολο των 20 ευρώ!

Έτσι με αυτά τα δεδομένα, οι πρώην ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων (περίπου 300.000 υπολογίζονται) θα βρεθούν μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Εάν δεν υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και δεν πληρώσουν αυτό το νέο χαράτσι των 20 ευρώ, θα βρεθούν να πληρώνουν πρόστιμο από 100 ως και 250 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο και τα κυβικά του οχήματος, το οποίο δεν βρίσκεται πια στην κατοχή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 8303788601542218020

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item