Ποια στοιχεία θα πρέπει να δηλώνουν οι επιχειρηματίες στην Εφορία

Τα στοιχεία που φέρνουν οι φοροελεγκτές της ΑΑΔΕ (συχνά με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας) από τους σαρωτικούς ελέγχους σε...
επιχειρήσεις, βάζουν στο μικροσκόπιο οι ελεγκτικές αρχές.

Στόχος είναι να αλλάξουν τα στοιχεία που η Εφορία θα απαιτεί από τους επιχειρηματίες να δηλώνουν, ώστε, όταν οι ελεγκτές θα βγαίνουν για ελέγχους να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Στόχος των υπό εξέταση αλλαγών είναι οι ελεγκτές να είναι ενήμεροι για τα στοιχεία αυτά, πριν την διενέργεια του φορολογικού ελέγχου ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα για την επιχείρηση και να μπορούν να ελέγξουν την αξιοπιστία της κατά τον φορολογικό έλεγχο. Έτσι οι έλεγχοι εκτιμάται ότι θα γίνουν αποτελεσματικότεροι και ταχύτεροι.

Οι αλλαγές εξετάζεται να γίνουν κλαδικά (δηλαδή ανά κλάδο – τομέα της οικονομίας και της παραγωγής) και οι τροποποιήσεις στην ελεγκτική διαδικασία θα αφορούν κάθε κλάδο ξεχωριστά. Για παράδειγμα μια από τις αλλαγές που εξετάζει η Διοίκηση της ΑΑΔΕ είναι κάποια στοιχεία, που θεωρούνται κρίσιμα και είναι δείκτες για τον τζίρο των επιχειρήσεων, να υποβάλλονται υποχρεωτικά από τις επιχειρήσεις στην φορολογική διοίκηση.

Η ΑΑΔΕ έχει ήδη πάντως ξεκινήσει την επεξεργασία των στοιχείων που προέκυψαν από τους φετινούς φορολογικούς ελέγχους.

Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις επιθέσεις σε φοροελεγκτές

Μέχρι σήμερα, οι επιθέσεις επιχειρηματιών σε φοροελεγκτές, αντιμετωπίζονταν από το νόμο ως περιπτώσεις βιαιοπραγίας μεταξύ δύο πολιτών. Το πλαίσιο αυτό θα αλλάξει προκειμένου όσοι βιαιοπραγούν κατά των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και παρεμποδίζουν τους ελέγχους, να είναι αντιμέτωποι με πολύ σοβαρότερες ποινές.

Τις αλλαγές αυτές συζητά ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής , Γιώργος Πιτσιλής, με το επιτελείο του, μετά τα  που σχετίζονται άμεσα με την έξαρση των επιθέσεων κατά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ απο ελεγχόμενους - όπως έδειξαν τα συνεχή φαινόμενα προπηλακισμών που εκδηλώθηκαν αυτό το καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών ελέγχων της ΑΑΔΕ στους τουριστικούς προορισμούς και στα νησιά θα συνεχισθεί, πάντως, κανονικά έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 591777866113168914

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item