Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πρωταγωνιστής ο κλάδος της ενέργειας

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται από το πρωί τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εκτός του Λονδίνου όπου η...
αγορά παραμένει κλειστή, εξαιτίας δημόσιας αργίας. Το σύνολο των κλάδων καταγράφουν απώλειες.

Η χειρότερη επίδοση σημειώνεται για τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας και πρώτων υλών, εξαιτίας κυρίως του τυφώνα Harvey που πλήττει τις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει καταστροφές σε διυλιστήρια, διακόπτοντας τμήμα της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,29%. Ο γερμανικός Dax καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,47% και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,22%.

Από πλευράς εταιρειών, η μετοχή της Provident βρίσκεται στην κορυφή με ενίσχυση κατά 22%, καθώς καλύπτει τμήμα των απωλειών που σημείωσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, όταν είχε υποστεί «βουτιά» κατά 66%, μετά την είδηση περί αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της Peter Crook.

Την ίδια στιγμή, το ευρώ συνεχίζει να κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου, ευρισκόμενο στα υψηλά 2,5 ετών.

Στο «πράσινο» η Ασία

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με τους περισσότερους δείκτες να ενισχύονται -πλην του Nikkei, ο οποίος κατέγραψε οριακές απώλειες κατά 0,01%.

Καλύτερη επίδοση για το χρηματιστήριο της Σαγκάης, όπου καταγράφηκε άνοδος κατά 0,93%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,05%. Θετικό πρόσημο και στη Σιγκαπούρη, με 0,37%.
Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 3238311007134520487

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item