Βουτιά 4% για τις τιμές του πετρελαίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016 υποχώρησαν χθες οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών...
για την επίμονη υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά μαύρου χρυσού εξάλειψαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που είχε καταγράψει μετά από την μείωση των ποσοστώσεων παραγωγής δια χειρός ΟΠΕΚ κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Οι ημερήσιες απώλειες ήταν της τάξης του 4%, με το αμερικανικό αργό να διαπραγματεύεται στα 45,78 δολ./βαρέλι και το μπρεντ στα 48,71 δολ./βαρέλι. Καταλυτικά για τη βουτιά λειτούργησαν τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ που μειώθηκαν πολύ λιγότερο του αναμενόμενου την εβδομάδα που πέρασε. Οι απώλειες, όμως, διευρύνθηκαν μετά τις διαρροές από πηγές του ΟΠΕΚ ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Βιέννης στις 25 Μαΐου, το καρτέλ θα παρατείνει μεν την ισχύ των υφιστάμενων μειώσεων, όμως δεν θα κλείσει κι άλλο τις «στρόφιγγες» όπως περίμεναν ορισμένοι.
«Παρά τις πρωτοβουλίες του ΟΠΕΚ, τα αποθέματα πετρελαίου παραμένουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, λόγω της αύξησης της παραγωγής σε περιοχές του κόσμου που δεν ήταν μέρος της συμφωνίας», σχολίασε ο αναλυτής της Tradition Energy Τζιν Μαγκίλαν.

«Η αγορά θα πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωρίσει ότι ο ΟΠΕΚ δεν είναι ο σημαντικότερος παίκτης πλέον. Υπάρχει και η παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ και πάνω από όλα, το shale των ΗΠΑ», σχολίασε ο συνάδελφός του από την Commerzbank Εουγκεν Βάινμπεργκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 3979604534782539042

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item