15 αλάνθαστα τρικ για να κερδίζετε την πρώτη εντύπωση πάντα!

Υπάρχουν άνθρωποι (τυχεροί) που καταφέρνουν να γίνονται συμπαθείς, πάντα, παντού και με την «πρώτη». Υπάρχουν κι άλλοι που δεν τα...
καταφέρνουν και τόσο (ή καθόλου) καλά σε αυτόν τον τομέα. Κάτι η φυσική συστολή (να, μερικές συμβουλές και γι’ αυτήν), κάτι που κάποιοι έχουν προσωπάκι – λεμόνι και η πρώτη εντύπωση τους αδικεί πολύ.

Φυσικά, δεν μιλάμε για τις καραμπινάτες περιπτώσεις που η πρώτη εντύπωση είναι και η… τελευταία. Ο λόγος γίνεται για όλες τις υπόλοιπες όπου  παρτίδα μπορεί να κερδηθεί με λίγη βοήθεια. Ακολουθούν 10 τρικ που είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό κάνουν θαύματα για τη γνώμη που θα σχηματίσει ο «απέναντι» είτε πρόκειται για νέο εργοδότη, είτε για νέο... οτιδήποτε.

Κάντε πρόβα όσα θα πείτε. Ναι, στον καθρέφτη, δεν είναι ντροπή.

Χαμογελάτε συχνά, πλατιά και εγκάρδια, όποτε χρειάζεται.

Μη ζαρώνετε το μέτωπο. Κρατήστε καθαρή την έκφραση του προσώπου σας.

Μην χειρονομείτε σαν 5χρονα. Η ήρεμη στάση αποπνέει εμπιστοσύνη.

Χαμηλώστε και κρατήστε σταθερό τον τόνο της φωνής της. Για διάφορους λόγους το ανθρώπινο αυτί συμπαθεί τις μειλίχιες, ζεστές χροιές φωνής.

Μην κουνάτε νευρικά το πόδι ή το χέρι, μεταδίδετε εκνευρισμό και ένταση.

Μην παίζετε με τα μαλλιά, το μούσι, τα κλειδιά, τα αντικείμενα γύρω σας.

Δείξτε ενδιαφέρον κουνώντας το κεφάλι στο σήμα της κατάφασης. Προς Θεού, όχι σε πράγματα που δεν γνωρίζετε.

Μην κάνετε επίδειξη γνώσεων και ταλέντων. Κανείς δεν θέλει έναν πολύξερο, ψηλομύτη ούτε για υπάλληλο, ούτε για φίλο, ούτε για φλερτ. Και μην μονοπωλείτε τη συζήτηση. Κάποτε η πολυλογία μαρτυρά νευρικότητα και αδιαφορία για τον άλλον.

Όταν εμφανίζεστε για πρώτη φορά σε έναν χώρο, χαιρετήστε δυνατά – όχι βροντόφωνα – προσπαθώντας να κοιτάξετε όσους περισσότερους βρίσκονται στο σημείο.

Δεν χρειάζεστε ακριβά ρούχα. Χρειάζεστε καθαρά και καλοσιδερωμένα, σε γραμμές που δεν τονίζουν ατέλειες και σας κολακεύουν.

Τσεκάρετε αναπνοή και μυρωδιά σώματος. Το πώς μυρίζουμε μπορεί να «καρφωθεί» για πάντα στη μνήμη των άλλων. Ας μην είναι για όλους τους λάθος λόγους.

Μην μιλάτε πολύ κοντά στον άλλον. Όταν γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά σεβόμαστε το προσωπικό του σύνορο και αν θέλουμε να δείξουμε οικειότητα, γέρνουμε διακριτικά προς το μέρος του κατά τη διάρκεια της κουβέντας.

Μην κάνετε γκριμάτσες. Είναι ένδειξη ανωριμότητας και πολύ συχνά αγένειας.

Ας μην «καείτε» στην υπερπροσπάθεια. Δείτε τι μπορείτε να υιοθετήσετε και ταιριάζει στον δικό σας χαρακτήρα και αυτοσχεδιάστε εντός πλαισίου. Μία κακή "εκκίνηση" δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου, αλλά επειδή συνήθως η πρώτη εντύπωση, αν όχι τελευταία, είναι εκείνη που δύσκολα ξεχνιέται αξίζει μια προσπάθεια.

Με στοιχεία από το Inc., το Business Insider και το LifeHack

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 1655371064984321390

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

ΔημοφιλεΙς αναρτΗσεις

item