Τι λέει ο ιατροδικαστής, πώς έχασε τη ζωή του ο Παντελίδης


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του Παντελή Παντελίδη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, μία λυγισμένη λαμαρίνα, η οποία πέρασε μέσα από την οροφή του τζιπ μάρκας Mercedes, είναι αυτή πουπροκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα, κατά τη διάρκεια της ανατροπής του οχήματος, στην επικίνδυνη στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η ίδια εξέταση δείχνει, επίσης, ότι ο θάνατος του 33χρονου τραγουδιστή την περασμένη Πέμπτη ήταν ακαριαίος και προκλήθηκε από ένα μόνο τραύμα.

Η ίδια λυγισμένη λαμαρίνα, μέρος των κιγκλιδωμάτων στα οποία προσέκρουσε το όχημα, τραυμάτισε σοβαρά και την 30χρονη συνεπιβάτη, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα, ακριβώς πίσω από τον Παντελή Παντελίδη. Η 30χρονη τραυματίστηκε στο θώρακα, στα πάνω και στα κάτω άκρα. Στη θέση του συνοδηγού καθόταν η 21χρονη που τραυματίστηκε ελαφρότερα, η οποία το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έδωσε την πρώτη της κατάθεση στους άνδρες της Τροχαίας.

Στη σύντομη κατάθεσή της είπε ότι δεν φορούσε ζώνη, ότι εκείνη ήταν συνοδηγός -και όχι η 30χρονη φίλη της, όπως αρχικά είχε ειπωθεί- και πως αδυνατεί να θυμηθεί τις συνθήκες του δυστυχήματος. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν μπορώ να θυμηθώ καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η νεαρή κοπέλα, η οποία είχε στενή σχέση με τον Παντελίδη, βιώνειμετατραυματικό σοκ και έτσι δεν μπόρεσε να διαφωτίσει περισσότερο τους αξιωματικούς της Τροχαίας που θα επιχειρήσουν σήμερα να πάρουν νέα κατάθεση. Την ίδια ώρα, οι πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνες και μέσα στην εβδομάδα θα έχουν τα πρώτα αποτελέσματα για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τζιπ.

 Πολύ περισσότερο θα καθυστερήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είχε γίνει κατανάλωση αλκοόλ, όπως και για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε ρίξει κάποιος κάτι στο ποτό του τραγουδιστή πριν το δυστύχημα. Από την πλευρά της οικογένειας έχουν οριστεί τεχνικοί σύμβουλοι που θα εξετάσουν και εκείνοι τις συνθήκες του περιστατικού.

Ανώτατος αξιωματικός της Τροχαίας επισημαίνει ότι «ερευνώνται τα πάντα. Όπως γίνεται σε όλα τα δυστυχήματα. Τυχόν βλάβη στα φρένα, στο γκάζι, ακόμα και το σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο της δολιοφθοράς. Το επικρατέστερο σενάριο, όμως, είναι ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην επικίνδυνη και απότομη στροφή που οδηγεί στη Βουλιαγμένης με αποτέλεσμα το όχημα να φύγει με δύναμη εκτός δρόμου».

 Ο τραγουδιστής δεν είχε εμπειρία οδήγησης τζιπ, καθώς συνήθιζε να οδηγεί σπορ χαμηλά αυτοκίνητα, συνήθως διθέσια. Το τζιπ το είχε οδηγήσει λίγες φορές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα ήταν πολύ καλά συντηρημένο. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί ο Παντελίδης επέλεξε το συγκεκριμένο απόμερο και επικίνδυνο δρόμο, δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι ήθελε να επιστρέψει τη μία από τις δύο κοπέλες στο σπίτι της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lifestyle 2897375687806831816

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item