Τόσα παίρνει ο Βαρουφάκης για κάθε διάλεξη! Το ποσό- μαμούθ!

Τόσα παίρνει ο Βαρουφάκης για κάθε διάλεξη! Το ποσό- μαμούθ!Στο ύψος της αμοιβής του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για κάθε ομιλία αναφέρεται δημοσίευμα της Αυγής
Η εφημερίδα επικαλείται ρεπορτάζ της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης σύμφωνα με το οποίο ο πρώην Υπουργός αμείβεται με 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξη.
Αντίστοιχα χρήματα παίρνουν και άλλοι πολιτικοί όπως ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ωστόσο ο πιο καλοπληρωμενος είναι με διαφορά ο Νικολά Σαρκοζί, με αμοιβή που αγγίζει τις 165.000 ευρώ για κάθε ομιλία αλλά και ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν!
Αναλυτικά το δημοσίευμα της Αυγής:
«Αμοιβή ύψους 55.000 ευρώ ζητάει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για κάθε διάλεξη - ομιλία που δίνει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής γαλλικής τηλεόρασης, στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα έξοδα των διοργανωτών συνεδρίων κ.λπ. που τον προσκαλούν για τα αεροπορικά εισιτήριά του σε πρώτη ή business θέση καθώς και η διαμονή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο.
Ανάλογες τιμές εισπράττουν για μια διάλεξή τους και ο γνωστός Γερμανός πρώην ευρωβουλευτής (Οικολόγοι Πράσινοι) Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Γερμανός πρώην πρωθυπουργός Γκέρχαρντ Σρέντερ. Μεγαλύτερες αμοιβές ζητούν οι Βρετανοί πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν. Στην κορυφή όμως της λίστας που παρουσίασε η γαλλική τηλεόραση βρίσκεται ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 9165649410049938516

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item