ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός πήρε το ένα εκατομμύριο ευρώ για τη σύλληψη του Ξηρού!

Έντονη φημολογία είχε αναπτυχθεί εδώ και αρκετό καιρό για το ποιος ήταν εκείνος που «καρπώθηκε» την αμοιβή...

ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που προέκυψε από τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το ποσό εισέπραξε πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό του Ξηρού, τότε κυβερνητικά στελέχη της περιόδου προέβησαν εσπευσμένως σε λογιστικές ενέργειες για την καταβολή των χρημάτων της επικήρυξης.

Ειδικότερα, συνυπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση που διέταζε τη μεταφορά των χρημάτων σε απόρρητο κωδικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ώστε τα χρήματα να καταβληθούν δίχως να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ατόμου που παρείχε πληροφορίες για τη σύλληψή του.

Η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι στις 16 Ιανουαρίου, 13 ημέρες μετά τη σύλληψη Ξηρού, υπεγράφη νέα υπουργική απόφαση που τροποποίησε τις διατάξεις εκείνης του Ιανουαρίου 2014 αναφορικά με την επικήρυξη των καταζητούμενων, τότε, τρομοκρατών.

Τη νέα απόφαση υπέγραψαν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο διάδοχος του κ. Δένδια στο υπ. Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Το άρθρο 1 αυτής διέταζε τα χρήματα της επικήρυξης να μεταφερθούν από τον κωδικό 0896 στον οποίο είχαν αρχικά πιστωθεί, σε άλλο κωδικό με αριθμό 0895. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Τροποποιείται ο Κωδικός Αριθμός Εξόδου του υπ' αριθμ. 8 στοιχείου του προοιμίου της υπ' αριθμ. 3004/9/2014 από 29/01/2014 κοινής υπουργικής απόφασης από ΚΑΕ 0896 σε ΚΑΕ 0895».

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Τα χρήματα της επικήρυξης είχαν αρχικά πιστωθεί σε κωδικό του προϋπολογισμού με τίτλο «Έκτακτα έξοδα δημόσιας ασφάλειας» και 13 ημέρες μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού μεταφέρθηκαν σε κωδικό με τίτλο «Απόρρητες δαπάνες» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, προκειμένου το ποσό της επικήρυξης να καταβληθεί με τρόπο που να διασφαλίζεται η ανωνυμία του πληροφοριοδότη.

Στέλεχος της τότε διοίκησης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που ρωτήθηκε σχετικά επιβεβαίωσε στην «Καθημερινή» ότι η σύλληψη Ξηρού κατέστη εφικτή χάρη και στη συνδρομή πληροφοριοδότη, προσθέτοντας ότι για την εκταμίευση χρημάτων επικήρυξης προβλέπονται συγκεκριμένες και ασφαλείς διαδικασίες.

Την καταβολή των χρημάτων της επικήρυξης επιβεβαίωσαν στην «Καθημερινή» και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 4400197212478857093

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item