ΒΟΜΒΑ από τον Γιώργο Παπανδρέου: Τώρα που φεύγει ο Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνω εγώ...!

ΒΟΜΒΑ από τον Γιώργο Παπανδρέου: Τώρα που φεύγει ο Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνω εγώ...!

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου...
και για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου  στο KΡΗΤΗ TV.
Αναφερόμενος  στον  Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην πρωθυπουργός, υποστήριξε ότι δεν τον στήριξε, όταν στις Κάννες οι εταίροι αποδέχθηκαν την πρότασή του για δημοψήφισμα. «Ο Βενιζέλος δεν με στήριξε. Συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης»,είπε. Με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανενοποίησης του χώρου. «Σήμερα, με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δέχομαι ερωτήματα να ηγηθώ πρωτοβουλιών. Δεν είναι ευχάριστο ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμούνα είναι κατακερματισμένος. Θεωρώ ότι η επανενοποίηση είναι απαραίτητη. Δεν είναιθέμα όμως προσώπων. Είναι θέμα αρχών».
Σύμφωνα με το Iefimerida, επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το 2010 είχαν στηρίξει την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, δεν θα είχαμε χάσει πολύτιμο χρόνο και θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς,ο Αντώνης Σαμαράς αντί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει η δική μας κυβέρνηση, άρχισε να προσπαθεί να ξεφεύγει από τις υποχρεώσεις. Πέταξε την μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση με δύσκολους όρους».
Πρόσθεσε: Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των απαιτήσεων. Εμείς αυτό κάνουμε ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Βάζουμε πλάτη στη διαπραγματευτική προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση». Κάλεσε την κυβέρνηση να πάει στο Eurogroup με σοβαρή πρόταση, προκειμένου να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό. «Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Να πει πως δε γίνεται να εφαρμόσει ακριβώς ή ένα πολύ μεγάλο μέρος των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 4395172655253651105

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item