Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την πρόταση της κυβέρνησηςΣημαντική άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,..
καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος, μετά την πρόταση της κυβέρνησης για ανταλλαγή του με ομόλογα που θα προβλέπουν ρήτρα ανάπτυξης, χωρίς ονομαστική διαγραφή του, αναφέρουν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 1,2%, ενώ χθες έκλεισε με οριακή άνοδο, αντιστρέφοντας τις ζημιές που είχε μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Μεγάλη υποχώρηση σημειώνουν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση των 10ετών τίτλων μειώθηκε κοντά στο 10%, ενώ των 3ετών τίτλων μειώθηκε κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 16,64% και των 5ετών κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 13,46%.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθησύχασε χθες τους εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, με τους οποίους συναντήθηκε στο Λονδίνο, ότι η κυβέρνηση δεν θα θίξει τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων και ότι δεν επιδιώκει αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, ο υπουργός δήλωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι να γίνει ανταλλαγή του χρέους από τα δάνεια που έχει δώσει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα με νέα ομόλογα που θα προβλέπουν ρήτρα ανάπτυξης και ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ με νέα ομόλογα στο διηνεκές (που δεν θα έχουν, δηλαδή, ημερομηνία λήξης). Επομένως, δεν προβλέπεται καμία αλλαγή για τα δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα το ΔΝΤ και τα ομόλογα που κατέχουν οι ιδιώτες.
Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε, επίσης, στην εφημερίδα FT ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος θα συνδυασθεί με την πρόταση για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους από 1% έως 1,5% του ΑΕΠ και με διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των πλουσίων. Ο Μάικλ Χίντσε, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού ταμείου (hedge fund) CSQ, ο οποίος παραβρέθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη, δήλωσε στο Reuters, όταν ρωτήθηκε αν ο υπουργός πρότεινε ανταλλαγή χρέους, ότι «πρόκειται για πιο ισορροπημένη και ευρύτερη (προσέγγιση) από αυτή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 5143471073261867607

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item