Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

ΤΩΡΑ: Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ...
σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση και δεν χρειαστεί συμμαχίες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να μοιράσει τα υπουργεία μεταξύ των στελεχών του.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ, ο Γιάννης Δραγασάκης προαλείφεται για αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με συντονιστικό ρόλο στα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τα οικονομικά - παραγωγικά Υπουργεία.

Οι Γιάννης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος ακούγονται ως επικρατέστεροι για το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης έχει "κλειδώσει " για τη θέση του υπερ-υπουργού Ανάπτυξης.
Στο Υπουργείο Εξωτερικών, ετοιμάζονται ο Νίκος Κοτζιάς, παλαιός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και η βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη, ενώ για το Υπουργείο Άμυνας ο Θοδωρής Δρίτσας.
Στο πιθανότατα ενοποιημένο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού φαίνεται να οδεύει οΚωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ ακούγεται και το όνομα της Θεανώς Φωτίου που είχε πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια.
Αν τελικώς υπάρξει ξεχωριστό (από το Ανάπτυξης) Υπουργείο Ενέργειας - Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμάται ότι θα είναι υπουργός.
Το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ακούγεται για το Δικαιοσύνης- Δημόσιας Τάξης, ενώ επικεφαλής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμάται ότι θα τεθεί ο Αλέξης Μητρόπουλοςκαι του Υπουργείου Εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης.
Στο χώρο της δημόσιας υγείας ακούγονται οι Ανδρέας Ξανθός ή Γιάννης Μπασκόζος.

Αν δεν υπάρξει κάποια συγχώνευση, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να μπει η Ηρώ Διώτη.
Δίπλα στον νέο πρωθυπουργό με έλεγχο όλων των κρατικών μηχανισμών, όπως του ΣΔΟΕ, θα βρίσκεται ο Νίκος Παππάς.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι, εκτός απροόπτου, ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 1860623740405618910

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item