Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων, στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της metrisi για τον Ελεύθερο Τύπο.
Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη συσπείρωση…

των ψηφοφόρων της.
Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,4%.
Όπως προκύπτει από το γκάλοπ, το νέο κόμμα του Σπύρου Λυκούδη συγκεντρώνει ποσοστό 2,2% ενώ λιγότερο από 1 ποσοστιαία μονάδα συγκεντρώνει η ΔΗΜΑΡ.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 27,2%
ΝΔ: 24,1%
Χρυσή Αυγή: 6,4%
Το Ποτάμι: 5,5%
ΚΚΕ: 5,4%
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
ΑΝΕΛ: 2,3%
Κόμμα Λυκούδη: 2,2%
ΛΑΟΣ: 1,2%
ΔΗΜΑΡ: 0,90%
Άλλο κόμμα: 4,6%
Άκυρο/λευκό: 2,3%
Δεν θα ψηφίσω: 1,6%
Αναποφάσιστοι: 7,9%
Δεν απαντώ: 3,1%

Την ίδια ώρα, στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39,9% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 33,2% των απαντήσεων.
Ακόμη, τουλάχιστον οι μισοί πολίτες διαφωνούν με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξαιτίας της αδυναμίας συμφωνίας στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το 51,6% δηλώνει ότι «διαφωνεί με πρόωρες εκλογές» και επιπλέον, το 54,8% θεωρεί ότι οι πρόωρες εκλογές θα ανακόψουν την πορεία εξόδου της Ελλάδας από την ύφεση.
Το 54,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα ήταν σε χειρότερη κατάσταση πριν από ένα χρόνο. Πάντως η ικανοποίηση από τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλή: το 54,3% των ψηφοφόρων δηλώνει «λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο» από την κυβέρνηση συνεργασίας.

trelokouneli.gr