Αμφίπολη: Oι τελευταίες φωτογραφίες από τις ανασκαφές που καθηλώνουν

Αμφίπολη: Οι τελευταίες φωτογραφίες από τις ανασκαφές που καθηλώνουνΟι ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης προχωρούν και όλοι περιμένουν...
με κομμένη την ανάσα την είσοδο των αρχαιολόγων στον τέταρτο θάλαμο του τύμβου, με την ελπίδα να είναι και ο νεκρικός που θα δώσει απαντήσεις στα "καυτά" ερωτήματα για το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο. Το θύρωμα που έχει βρεθεί στον τρίτο θάλαμο του τύμβου έχει "γεννήσει" δεκάδες ερωτηματικά, με το πιο σημαντικό να είναι φυσικά αυτό της σύλησης ή μη του τύμβου.

Το θύρωμα είναι σπασμένο κι αυτό ενισχύει τις θεωρίες πως οι τυμβωρύχοι της αρχαιότητας ίσως πρόλαβαν την αρχαιολογική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη.

Βεβαίως όλα τα παραπάνω είναι μονάχα θεωρίες και όπως λέγεται και ξαναλέγεται από "επίσημα χείλη", τις απαντήσεις θα τις δώσει μόνον ο ίδιος ο τάφος με τα ευρήματα που θα έρθουν στην επιφάνεια.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες τόσο των αρχαιολόγων όσο και της ομάδας που έχει επιληφθεί την αντιστήριξη του μνημείου, καθώς το πέρασμα των χιλιετιών έχει φθείρει το εσωτερικό του τάφου και υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω ζημιές.


Όπως και να έχει, το μόνο που μπορούν να κάνουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον λόφο Καστά, είναι... υπομονή.

Αυτή είναι η "μαγική λέξη", αφού η αρχαιολογία είναι μία επιστήμη που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την... πίστωση χρόνου, ούτως ώστε να βγουν εμπεριστατωμένα συμπεράσματα και όχι εικασίες.Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...
 newsit,gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 4670313956173988289

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item