Αυτά είναι τα 13 αγροτικά προϊόντα που θα επιδοτούνται!

Σύμφωνα με το «Εθνος», ο εθνικός φάκελος για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική...
– ΚΑΠ προβλέπει την αναδιανομή της πίτας των 20 δισ. ευρώ, ενώ το ύψος των ενισχύσεων θα είναι στρεμματικό και ανάλογο με το είδος του... προϊόντος για τους αγρότες ή την εκτροφή ζώων για τους κτηνοτρόφους.

Τα ποσά επιδότησης από το 2014 μέχρι το 2020 ξεκινούν από 3,6 ευρώ και φθάνουν τα 41,6 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ στη λίστα με τις επιδοτήσεις μπαίνουν 13 προϊόντα.Αναφορικά με τους κτηνοτρόφους, η ενίσχυση ανά ζώο ανέρχεται έως 7 ευρώ για τα αιγοπρόβατα και έως 128 ευρώ για τις αγελάδες. Οι καπνοπαραγωγοί μένουν εκτός επιδοτήσεων ενώ οι ελαιοπαραγωγοί θα ενισχυθούν από τη δεξαμενή των 100 εκ. ευρώ που αφορά στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Αναλυτικά τα προϊόντα:

Ρύζι

Δημητριακά
Βοοειδή
Βιομηχανική ντομάτα
Πορτοκάλια
Αιγοπρόβατα
Οσπρια
Ψυχανθή για ζωοτροφές
Σπόροι
Σπαράγγια
Μεταξοσκώληκες
Τεύτλα
Συμπύρηνα ροδάκινα

Πως λειτουργεί το νέο σύστημα

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, με το νέο σύστημα, ο αγρότης θα λαμβάνει ενίσχυση με βάση τις παραγωγικές επιλογές του και τα συστήματα ποιότητας που θα χρησιμοποιεί, αξιοποιώντας όλη την εκμετάλλευση και το είδος των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Το ύψος της επιδότησης θα καθορίζεται πλέον από το είδος της παραγωγής, την περιοχή στην οποία καλλιεργείται το προϊόν, τις περιβαλλοντικές πρακτικές που σχετίζονται με το “πρασίνισμα”, καθώς και την κατηγορία του αγρότη.

Κάθε χρόνο οι αγρότες θα μοιράζονται 2 δισ. ευρώ που αποτελούν την πίτα των άμεσων ενισχύσεων. Η βασική (54%) και η “πράσινη” (30%) θα αποτελούν το 84% του συνόλου που μπορεί να πάρει ένας γεωργός. Ο αγρότης εφόσον καλλιεργεί ή παράγει ένα από τα 13 προϊόντα, η παραγωγή των οποίων συνδέεται πλέον με την παραγωγή, θα δικαιούται επιπλέον ένα ποσοστό 9%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 3627978433164127717

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item