Τι να κάνετε για να μη σας τσιμπήσει ποτέ κουνούπι

Τι να κάνετε για να μη σας τσιμπήσει ποτέ κουνούπιΜαζί με τις διακοπές και την ξεγνοιασιά, το καλοκαίρι είναι δυστυχώς συνώνυμο και με τα ενοχλητικά κουνούπια....

Μπορούμε όμως να προστατευθούμε εάν γνωρίζουμε ποιες είναι οι φυσικές μυρωδιές που απωθούν αποτελεσματικότερα τα κουνούπια.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mahidol στην Ταϋλάνδη εξέτασαν 38 διαφορετικά αιθέρια έλαια και διαπίστωσαν ότι τέσσερα από αυτά έχουν μοναδική εντομοαπωθητική δράση.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο και το υπό μελέτη είδος ήταν το κουνούπι τίγρης (Aedes aegypti). Τα αιθέρια έλαια δοκιμάστηκαν σε ποσότητα 0,1 mL ανά 30 τετραγωνικά εκατοστά δέρματος στο χέρι του κάθε συμμετέχοντα. Τα αιθέρια έλαια δοκιμάστηκαν σε συγκέντρωση 10%, 50% ή σε αδιάλυτη μορφή.
Σε συγκέντρωση 10% ή 50%, κανένα από τα 38 έλαια δε φάνηκε να προλαμβάνει το τσίμπημα του κουνουπιού για περισσότερο από 2 ώρες.
Σε καθαρή μορφή, όμως, τέσσερα αιθέρια έλαια αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικά. Αυτά ήταν η σιτρονέλα (Cymbopogon nardus), το πατσουλί (Pogostemon cablin), το γαρίφαλο (Syzygium aromaticum) και το λεμόνι (Zanthoxylum limonella). Τα έλαια αυτά παρείχαν απόλυτη προστασία για δύο τουλάχιστον ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 2869328330697983738

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item