Αυτό είναι το αντικείμενο που πιάνεις καθημερινά και είναι πιο βρώμικο από δημόσια τουαλέτα

toualetaΥπάρχει ένα αντικείμενο που το αγγίζουμε κάθε μέρα αλλά δεν ξέρουμε πως είναι πιο βρώμικο από την λεκάνη της τουαλέτας.Το πανεπιστημιακό κολέγιο της Αριζόνα ...
στις ΗΠΑ, διεξήγαγε μία έρευνα της οποίας το αποτέλεσμα μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Οι επιστήμονες πήραν δείγματα από τις επιφάνειες στις λεκάνες της τουαλέτας που βρίσκονται σε σπίτια, δημόσια σημεία και νοσοκομεία, όπως επίσης και από …θαλάμους ασανσέρ.
Πήραν συνολικά 120 δείγματα από κλωβούς ασανσέρ και 96 δείγματα από λεκάνες τουαλέτας και διαπίστωσαν ότι στο 61% των ασανσέρ υπήρχαν επικίνδυνες για την υγεία εστίες μικροβίων, συγκριτικά με το 43% στις λεκάνες τουαλέτας. Ουσιαστικά προέκυψε ότι τα ασανσέρ είναι πιο βρώμικα από τις δημόσιες τουαλέτες!
Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή μικροβιολογίας και φυσικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δρ Τσακ Γκέρμπια, τα βακτήρια στο ασανσέρ δεν είναι μόνο κάτι που συναντάμε πιο συχνά (από εκείνα στις τουαλέτες) αλλά και σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, αφού στο ασανσέρ υπάρχουν κατά μέσο όρο 100 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι στην λεκάνη της τουαλέτας.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο πλήκτρο για το ισόγειο στο ασανσέρ, είναι με διαφορά το πιο βρώμικο αφού όλοι οι άνθρωποι σε ένα κτήριο το πατούν για να κατεβούν κάτω. Ο δρ Γκέρμπια συμβουλεύει να μην χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας για να πατήσουμε τα πλήκτρα ειδικά σε πολυσύχναστα ασανσέρ, αλλά να το κάνουμε με το εξωτερικό της παλάμης, με τον αγκώνα ή χρησιμοποιώντας ένα γάντι/πανί/ρούχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 7139233160423984910

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item