Σάλος από το "πωλητήριο" του ναυαγίου της Ζακύνθου - Ποιοι φέρονται οι ιδιοκτήτες και ο ρόλος του Εμίρη του Κατάρ

Σάλος από το `πωλητήριο` του ναυαγίου της Ζακύνθου - Ποιοι φέρονται οι ιδιοκτήτες και ο ρόλος του Εμίρη του ΚατάρΑποτελεί το διασημότερο σημείο του νησιού του Ιονίου ...
κι ένα από τα πιο φημισμένα παγκοσμίως, αφού η μαγευτική του παραλία και το ιστορικό Ναυάγιο αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών εδώ και πολλά χρόνια.

Ωστόσο, αίσθηση και πολλές αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι η συγκεκριμένη περιοχή ενδέχεται να... πωληθεί, αφού όπως φαίνεται οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε παλιά οικογένεια ντόπιων. 


Η έκταση στην οποία αναφερόμαστε, φέρεται να περιβάλλει την περίφημη ακτή του Ναυαγίου, η οποία αποτελεί το πιο διάσημο γεωγραφικό σημείο της Ζακύνθου και για την οποία εμφανίζεται να διατηρεί ιδιοκτησιακούς τίτλους η Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου, έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης, όμως, το ακίνητο αυτό, η εφορία φέρεται να το κοστολογεί με υπερδιπλάσια αξία.
Ποιοί είναι οι αγοραστές και ποιοί οι... πωλητές


Η εταιρεία που εμφανίζεται ως ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης φέρεται να δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate, ενώ ο πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού, με τίτλους από τον 17ο αιώνα.
Το μαγευτικό Ναυάγιο - Φωτό αρχείου EUROKINISSI
Το μαγευτικό Ναυάγιο - Φωτό αρχείου EUROKINISSI
Εκ μέρους της εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου, κ. Χρυσόστομος, δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή, σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου.
"Σε αρχικό στάδιο η μεταβίβαση", λέει η Μητρόπολη


Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι έκταση η οποία, σύμφωνα με την Εκκλησία, ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει την διάσημη παραλία του "Ναυαγίου".

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.Q

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 6731685732975148671

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item