Εύκολοι τρόποι για να χάσεις λίπος

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι που συμβάλουν στο αδυνάτισμα...
αλλά και στην απώλεια λίπους οι οποίοι... μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του σώματος σε σύντομο χρονικό διάστημα . Σας τους παρουσιάζουμε πιο κάτω.

1) Πίνετε πράσινο τσάι για αύξηση της θερμογένεσης. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού και συγκεκριμένα οι κατεχίνες (EC), (ECG), (EGC) και (EGCG) συνεισφέρουν στην αύξηση του βασικού μεταβολισμού, υποβοηθώντας τις «καύσεις».

2) Τρώτε τακτά και συχνά γεύματα. Όταν υπάρχει καταμερισμός των προσλαμβανόμενων θερμίδων σε 5-6 μικρά γεύματα καθημερινά (π.χ. πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) τότε υπάρχει ομαλή διαβάθμιση στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος και κυρίως της ινσουλίνης, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τη μεταβολική μας ισορροπία.

3) Πίνετε καφέ… Αυτό οφείλεται στην καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό και τον διατηρεί υψηλό για τις επόμενες 3 ώρες μετά την κατανάλωση καφέ. Η καφεΐνη μεταβολίζεται με διαφορετική ταχύτητα στα δύο φύλα, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα στις γυναίκες (κατά 25 %) συγκριτικά με τους άνδρες. Η δράση της καφεΐνης στην οξείδωση των λιπαρών οξέων αποτελεί ένα σημαντικό λόγο που η ίδια χρησιμοποιείται σε πολλά σκευάσματα αδυνατίσματος. Επιπρόσθετα, η συσχέτιση του καφέ με το αδυνάτισμα, πιθανότατα να οφείλεται στη συνεργιστική δράση της καφεΐνης με τα αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) toy kaf;e, όπου διεγείρουν τη θερμογένεση, δηλαδή την παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό, αυξάνοντας έτσι και τις βιολογικές καύσεις.

4) Πίνετε αρκετή ποσότητα νερού! Μέσω του νερού, ο οργανισμός ρυθμίζει τη θερμοκρασία του, αποβάλλει άχρηστα μεταβολικά παραπροϊόντα, ενώ παράλληλα μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα. Ωστόσο, δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι το νερό συμβάλλει στην απώλεια λιπώδους ιστού.

5) Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα! Πολλές φορές ο κορεσμός της πείνας είναι καθαρά σχετικός με την αναλογία μεγέθους σερβίτσιου και όγκου τροφής. Στα μεγάλα πιάτα η ποσότητα του φαγητού φαίνεται πάντα λίγη και έτσι δημιουργείται η τάση να σερβίρεται περισσότερο φαγητό. Ωστόσο, κάθε φορά που θα αισθάνεστε ένα μικρό «κενό» στο στομάχι θα πρέπει να καταναλώνετε κάποια ολιγοθερμιδική τροφή που θα σας μειώσει την πείνα.

Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, Αντιπροέδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.
http://www.life2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 6222410478212918455

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item