Θέλετε να τρώτε αλλά να μην παχαίνετε; Υπάρχει λύση!


Ποιος διαφωνεί ότι το φαγητό είναι μία από τις απολαύσεις της ζωής;

Αν όμως το παρακάνουμε, εκτός από επιπλέον κιλά, τα οποία μπορεί να μας οδηγήσουν στην παχυσαρκία, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υγεία μας, όπως καρδιοπάθεια και χοληστερίνη.

Δείτε ποιες είναι οι συμβουλές των ειδικών για να τρώτε αλλά να μην παίρνετε βάρος και να προστατεύετε την υγεία σας!

Κοιτάτε το ρολόι σας
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of the American Dietetic Association», όσοι συνηθίζουν να τρώνε ένα πρωινό σνακ, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποζητούν και άλλο ένα το απόγευμα, με αποτέλεσμα να φορτώνονται με επιπλέον θερμίδες.

Βάλτε πολλά χρώματα στο πιάτο
Πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι βάζουν στο πιάτο τους πολλά χρώματα, καταναλώνουν τελικά μικρότερη ποσότητα.

Καταναλώστε περισσότερες πρωτεΐνες
Όταν τρώτε τροφές με πολλές πρωτεΐνες, ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να τις μεταβολίσει. Το ελληνικό γιαούρτι είναι ιδανικό.

Χρησιμοποιήστε το ανάποδο χέρι
Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Personality and Social Psychology Bulletin» έδειξε ότι όσοι έτρωγαν με το «ανάποδο» χέρι, κατανάλωναν τελικά μικρότερη ποσότητα.

Βάλτε το φαγητό σε μικρότερο πιάτο
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό FASEB Journal, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες, οφείλεται στο ότι τα σκεύη έχουν μεγαλώσει σε μέγεθος.

Πηγή: http://www.onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 4344850858900510853

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item