Αυτοί είναι οι τρόποι για να ”καθυστερήσεις” την ΠΕΡΙΟΔΟ σου λόγω των διακοπών!

Καλοκαιράκι και περίοδος σίγουρα δεν είναι ο ιδανικότερος συνδυασμός και το γνωρίζεις πολύ..


καλά. Γι΄αυτό άλλωστε και κατά καιρούς πιάνεις τον εαυτό σου να ψάχνει για το μαγικό αυτό φίλτρο που θα σε απαλλάξει από τον βραχνά και θα κάνει την περίοδό σου να καθυστερήσει έστω για λιγάκι.

Κι επειδή πιθανότατα να φοβάσαι τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών ή κάποιου άλλου σκευάσματος με ορμόνες, όπως για παράδειγμα η προγεστερόνη, προτιμάς παραδοσιακά γιατροσόφια της γιαγιάς, ακίνδυνα για την υγεία σου. Κατά πόσο όμως υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να καταφέρεις μια μικρή καθυστέρηση στην περίοδό σου, ή μια μικρήεπίσπευση της; Μπορείς να το πετύχεις κι αν ναι είναι ακίνδυνο;

Και πώς μπορώ να πετύχω την καθυστέρηση με φυσικό τρόπο;

Ο μόνος τρόπος για να έχεις σίγουρα αποτελέσματα είναι η λήψη κάποιου φαρμακευτικού σκευάσματος όπως για παράδειγμα αντισυλληπτικά χάπια ή κάποιο προϊόν με προγεστερόνη που θα μπορούσε να σου συνταγογραφήσει ο γιατρός, κάτι που σε καμιία περίπτωση δεν προτείνουμε αν το μόνο κίνητρό σου είναι να χαρείς τις διακοπές, τα μπάνια και τον έρωτα. Σκέψου άλλωστε πως δεν θα είναι οι μόνες διακοπές της ζωής σου αλλά και πως προσπαθώντας να ελέγξεις την περίοδο σου αποπροσανατολίζεις το «ρολόι» του οργανισμού σου. Σε κάθε περίπτωση πάντως καλό θα ήταν να συζητήσεις με το γιατρό σου ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος για να σου εξηγήσει όλες τις πιθανές παρενέργειες και να σου συνταγογραφήσει κάποιο σκεύασμα είναι ο γιατρός.

Και με τα παραδοσιακά γιατροσόφια τι γίνεται;
Κατά καιρούς βέβαια διάφορα έχουν ειπωθεί για τους φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να ρυθμίσεις την περίοδό σου.
Πιστεύεται για παράδειγμα πως μερικά βότανα και μπαχαρικά όπως για παράδειγμα ο μαϊντανός και η κανέλα προκαλούν γρηγορότερα την εμμηνόρροια. Το ίδιο λέγεται και για όλες τις λεγόμενες «θερμές» τροφές όπως για παράδειγμα η παπάγια, το τζίνσενγκ και γενικότερα όλα τα καυτερά και λιπαρά τρόφιμα.

Αντίθετα, πιθανολογείται πως τα «ψυχρά» τρόφιμα, όπου κατατάσσονται τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν την «ικανότητα» να καθυστερούν την περίοδο ενώ το ίδιο φημολογείται και για το χυμό λεμονιού. Όλα αυτά βέβαια δεν συνοδεύονται από ιατρικές ενδείξεις ή αποδείξεις αλλά βασίζονται σε εμπειρικά αποτελέσματα.

Και τέλος μην ξεχνάς πως αστάθμητοι παράγοντες όπως το άγχος μπορούν επίσης να φέρουν τα πάνω κάτω στην περίοδό σου και να σου αλλάξουν τα σχέδια…
Η συμβουλή μας: Κατά τη γνώμη μας καλό θα ήταν να μην παίζεις με τον κύκλο σου δίχως να υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος. Μπορείς άνετα να κάνεις τα μπανάκια σου με ένα ταμπόν ή να απολαύσεις το καφεδάκι σου στην παραλία ενώ σκέψου πως δεν είναι οι μόνες διακοπές που θα κάνεις στη ζωή σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 2414407213239124101

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item