Έρχονται φοιτητικά δάνεια και ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Τη χορήγηση άτοκων φοιτητικών δανείων και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα το απόσπασμα της δήλωσης έχει ως εξής:

Για τη συνταγματική αναθεώρηση που προωθούμε ήδη, δεν θα αναφερθώ σήμερα. Να πω μόνο ότι οι αλλαγές είναι τολμηρές και βάζουν τέλος στη συνεχή αστάθεια των πρόωρων εκλογών, επιταχύνουν την απονομή της Δικαιοσύνης, εξασφαλίζουν ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, σταθερότητα στον εκλογικό νόμο, βουλευτές με αυξημένες αρμοδιότητες που αποκλειστικά θα ελέγχουν και θα νομοθετούν. Και περιορισμένη θητεία ακόμα και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας!

Πέρα όμως απ’ αυτές τις μεγάλες αλλαγές, υπάρχει μια κοσμογονία μεταρρυθμίσεων γύρω μας.

Σας αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα: Τα φοιτητικά δάνεια. Τι θέλουμε να προωθήσουμε;

Να ενθαρρύνει το κράτος και να βοηθά τους φοιτητές να χρηματοδοτούν τις σπουδές τους.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του σύγχρονου κόσμου. Με δάνεια που θα δίνονται εύκολα, εφ’ όσον ο φοιτητής περνάει κανονικά τα μαθήματά του. Θα είναι χαμηλότοκα και θα ξεπληρώνονται άνετα και θα ξεπληρώνονται όταν βρει δουλειά ο φοιτητής πλέον ως επαγγελματίας. Για να ανακουφιστούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί κι ο πονοκέφαλος των γονιών. Για να μην πάει κανένα μυαλό νέου ανθρώπου χαμένο.

Για να έχουν κίνητρο οι φοιτητές να τελειώσουν μιαν ώρα αρχύτερα. Να μη χάσουν πολύτιμο χρόνο, μέσα σε Πανεπιστήμια παραλυμένα. Και γιατί να μη μπουν σε υψηλές ταχύτητες τα δικά μας τα Πανεπιστήμια; Να αναβαθμιστούν και να αντέξουν τον ανταγωνισμό τον διεθνή. 

 FoititikaNea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 3849919648422923250

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item