Κόντρα Μητσοτάκη-Λοβέρδου για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στα ΑΕΙ

O κ. Ανδρ. Λοβέρδος πήρε τη σκυτάλη από τον κ. Αρβανιτόπουλο και ζήτησε από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη να μην... απολυθεί ούτε ένας εκ των περίπου 1.200, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Το σκηνικό που υπήρχε στις σχέσεις υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας μένει ως έχει και μετά τη διαδοχή του Κ.Αρβανιτόπουλου από τον Α. Λοβέρδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να μην απολυθεί κανείς από όσους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, το οκτάμηνο της οποίας λήγει για κάποιους την Παρασκευή, στις 13 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος ζητά να μην απολυθεί κανείς και να απορροφηθούν όλοι σε άλλες θέσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ρ/σ Real, είπε ότι αυτό το θέμα μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει λυθεί και ότι μίλησε το πρωί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Διέψευσε ότι έχει συζητήσει και διαφωνήσει με τον ΥΠΔΜ Κυρ. Μητσοτάκη αλλά απέφυγε να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση του για το συγκεριμένο ζήτημα. Οταν, πάντως, ακροατής θύμισε ότι ο ίδιος δεν είχε υπερψηφίσει απολύσεις, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «είναι συνεπής άνθρωπος».

Σήμερα, εξάλλου, ξεκινά τριήμερη απεργία της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων υποστηρίζει ότι εξαιτίας της διαθεσιμότητας 399 από αυτούς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα και τη φύλαξη των χώρων και της περιουσίας του Πανεπιστημίου, ενώ επαναφέρουν και το θέμα του εξαμήνου, που κινδύνευσε να χαθεί το περασμένο φθινόπωρο απο τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους.

Για το θέμα φύλαξης και καθαριότητας του Πανεπιστημίου πριν λίγες ημέρες έκλεισε συμβολικά η Φιλοσοφική λόγω των σωρών σκουπιδιών. Ωστόσο, εκδηλώθηκε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στο Συμβούλιο του ιδρύματος – με πρόεδρο τον καθηγητή του ΜΙΤ Δημήτρη Μπερτσιμά – και στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 3948985247152254078

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item