Αυξάνονται οι αιώνιοι φοιτητές – 4 στους 10 σπουδάζουν μετά από 12 χρόνια!

Έως και 12 χρόνια περνούν και οι Έλληνες φοιτητές δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σύμφωνα με τα στοιχεία που δείχνουν τους αιωνίους φοιτητές να αυξάνονται.
Συγκεκριμένα 4 στους 10 στον 12ο χρόνο των σπουδών τους είναι μακρυά από το πτυχίο την ώρα που οι καταλήψεις και οι διπλές εξεταστικές κάνουν την φοίτηση ολοένα και πιο δύσκολη.
Τα κορίτσια τα καταφέρνουν καλύτερα από τα αγόρια, καθώς ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ενώ σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τους πρωτοετείς. Κυρίως επειδή προέρχονται από την κόπωση των πανελλαδικών εξετάσεων, αδυνατούν σχεδόν στο σύνολό τους να περάσουν τα μαθήματα της πρώτης χρονιάς στο πανεπιστήμιο.
Αυτά αποκαλύπτει μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία δημοσιεύει το «Εθνος». Πρόκειται για καταγραφή των αιώνιων φοιτητών στο εν λόγω ίδρυμα, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και τον επίκουρο καθηγητή, Κωνσταντίνο Μπεθάνη, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει δεν απέχει πολύ από την κατάσταση σε άλλα ιδρύματα τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιήσει αναλυτικά σχετικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το 2000 μπήκαν 565 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τους οποίους 12 χρόνια αργότερα αποφοίτησαν οι 358, δηλαδή το 63,4%. Από αυτούς, το 17,2% ολοκλήρωσε τις σπουδές μέσα σε επτά χρόνια, η πλειονότητα (40,4%) σε 7-10 χρόνια ενώ το 5,8% χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία.
Φωτογραφία: Eurokinissi
FoititikaNea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 1122187637039022348

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item