Έκλεισε η συμφωνία για το Ελληνικό: Όλο το πλάνο της Lamda Development και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν

Mετά από χρόνια που ρημάζει φαίνεται πως ηρθε η ώρα το Ελληνικό να γίνει ένα στολίδι των Ελλήνων...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την εταιρεία του ομίλου Λάτση, τη Lamda Development ως τον προτιμητέο επενδυτή για να αποκτήσει το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. μετά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Και οι δύο χρηματοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup και Piraeus Bank έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά του ομίλου Λάτση, συνολικού ύψους 915 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Όμιλος Λάτση κατέθεσε προσφορά 915 εκατομμυρίων ευρώ με το 33% του συγκεκριμένου ποσού να καταβάλλεται άμεσα και το υπόλοιπο σε χρονικό διάστημα δέκα ετών, σύμφωνα πάντα με τους όρους της σύμβασης.
Η νέα αυτή προσφορά σαφώς είναι μεγαλύτερη από την τιμή του ανεξάρτητου εκτιμητή και βελτιωμένη κατά περίπου 25% από την προηγούμενη.
Πέρα από την προσφορά η Lamda Development αναλαμβάνει όλο το κόστος για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου, ένα κόστος που αγγίζει τα 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η συγκεκριμένη προσφορά δεσμεύει την εταιρεία με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του σχετικού τιμήματος και ποινικές ρήτρες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επένδυση συνολικού ύψους 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το τίμημα δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή του Δημοσίου με ποσοστό 30% στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή, αν και εφόσον η αποδοτικότητα της επένδυσης ξεπερνάει το 15%.

Τα σχέδια της Lamda Development
Εντός περίπου μιας διετίας από τη στιγμή που δοθεί το «πράσινο φως» για το ξεκίνημα των έργων στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, θα ξεκινήσει σταδιακά η έκταση να είναι ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό, πλήρως αναβαθμισμένη με βάση το σχέδιο ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, αναφερόμενος στην περίπτωση που ο όμιλος ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής από το ΤΑΙΠΕΔ, τις επόμενες ημέρες.
Η δημιουργία του πάρκου (έκτασης 2 εκατομμυρίων τμ- ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως), οι αθλητικές εγκαταστάσεις, το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο καθώς και τουριστικές υποδομές, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου επτά χρόνια, με τον σχεδιασμό να προβλέπει ότι θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα στο κοινό μόλις ολοκληρώνονται τα έργα. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του παραλιακού μετώπου που θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο στο κοινό από τον πρώτο χρόνο ολοκλήρωσης των έργων.
Ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι θα δημιουργηθεί ένας προορισμός που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, εφόσον ο όμιλος κηρυχθεί ως προτιμητέος επενδυτής, θα ξεκινήσει την ενημέρωση για τις θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια του έργου και μετά θα προχωρήσει σε μεγάλη προβολή του έργου σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού για την προσέκλυση επισκεπτών. Η πλήρης ανάπτυξη όλης της έκτασης θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 15 χρόνια, καθώς εξαρτάται από την ολοκλήρωση της οικιστικής ανάπτυξης, που συνδέεται γενικότερα με την πορεία της οικονομίας.
πηγή: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 8005733207861469415

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item