Η απάντηση του Λαζόπουλου στην πρόταση του Α. Τσίπρα

Η απάντηση του Λαζόπουλου στην πρόταση του Α. ΤσίπραΜε μία επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Αυγή, απάντησε ο Λάκης Λαζόπουλος, στην πρόταση που του έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ...
για να κατέβει ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα για την πρόταση που μου κάνατε. Αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα των καιρών σε μια Ευρώπη που μικραίνει. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες περνούν στην ανεργία, ζώντας στη ζώνη του ευρώ, χωρίς ευρώ στην τσέπη.
Γνωρίζω επίσης και βλέπω την υπερπροσπάθεια των υποτακτικών της χώρας μου να στηρίξουν μια Ευρώπη της Γερμανίας. Κατανοητό.
Ήταν πολλές οι γερμανικές εταιρείες που συνεργάστηκαν με το Ελληνικό Δημόσιο και άπειροι τον αριθμό οι υπογράφοντες τα έργα αυτά, με το αζημίωτο που λέει κι ο λαός μας.
Το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ' την κατάσταση, τρέχει μ' ένα σακίδιο στον ώμο να προλάβει την ανατροπή της κατάστασης.
Ξέρω ότι, τούτη την ώρα, πας μη εγκάθετος, χρήσιμος για τον τόπο.
Είναι όμως τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που έχω αναλάβει, που είναι αδύνατο να τις βάλω στην άκρη για να ανταποκριθώ στην πρόσκληση αυτή. Επιτρέψτε μου στην παρούσα φάση, τουλάχιστον, να δηλώσω την αδυναμία μου να θέσω τις όποιες δυνάμεις μου στην υπηρεσία της χώρας μας συνεχίζοντας να υπηρετώ αυτά που χρόνια υπηρετώ: τα της τέχνης μου.
Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί με ανάστημα στη χώρα αυτή που μπορούν να συμβάλουν σε μια νέα πορεία της Ευρώπης, δεν είμαι εγώ ο απαραίτητος. Ας μην γίνω σαν τους υπερτραφείς της νόησης που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν τα μούτρα τους απ' το τζαμί της τηλεόρασης. Αυτούς από τους οποίους άλλωστε η χώρα κινδύνευσε να χάσει οριστικά τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Απ' αυτούς που αυτοβαπτίστηκαν σωτήρες μας αμέσως μετά!
Αλλά από πότε οι σωτήρες διαλέγουν τους λαούς και όχι οι λαοί τους σωτήρες; Η Ελλάδα μπορεί να προσδιορίσει τη νέα πορεία της Ευρώπης, όπου δεν θα υπάρχουν χώρες - αφεντικά και χώρες - δούλοι με το πρόσχημα της δανειοδότησης.
Η διαφορετική φωνή στην Ευρώπη είναι το κυρίαρχο αίτημα των καιρών!
Εγώ θα συνεχίσω να παρακολουθώ και να συμμετέχω ενεργά στη ζωή του τόπου απ' τη θέση που ήδη έχω».
ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Συγγραφέας - ηθοποιός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημέρωση 2490852238361642935

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item