Στις 7 Μαΐου θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές

Στις 7 Μαΐου θα διεξαχθούν φέτος οι φοιτητικές εκλογές, σύμφωνα με την διαπαραταξιακή συμφωνία που έχει γίνει.

Με αφορμή τις προσεχείς εκλογές στα Πανεπιστήμια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Σε μια εποχή που τα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα καλούνται περισσότερο από ποτέ να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις της κοινωνίας και να καταστούν μοχλοί ανάπτυξης για τη χώρα, υπάρχει λόγος να ψηφίσεις στις φοιτητικές εκλογές.

Υπάρχει λόγος, να δημιουργηθεί μια νέα ένωση που θα ανασυντάξει το φοιτητικό κίνημα, βγάζοντας μπροστά τους συλλόγους μέσα από το Εθνικό Συμβούλιο Φοιτητών στα Πανεπιστήμια και το Εθνικό Συμβούλιο Σπουδαστών στα ΤΕΙ.

Υπάρχει λόγος, να ενεργοποιηθούν τα συλλογικά όργανα αποφάσεων με κανόνες ορθής λειτουργίας και τη συμμετοχή όλων των φοιτητών.

Υπάρχει λόγος, να σταματήσουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να είναι κέντρα βίας και ανομίας για να θωρακιστεί ο ακαδημαϊκός τους ρόλος.

Υπάρχει λόγος, να αναπτυχθεί η διασύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας, προσφέροντας αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών και πρακτική άσκηση για όλους τους φοιτητές.

Υπάρχει λόγος, να δίνονται κίνητρα για κοινωνικές παροχές, όπως σίτιση και στέγαση στους φοιτητές και τους σπουδαστές που έχουν πραγματική ανάγκη.

Είμαστε η μόνη φοιτητική παράταξη στην οποία υπάρχει λόγος ουσιαστικός, σύγχρονος και ριζοσπαστικός, που καταθέτει προτάσεις που οργανώνει συνεχώς δράσεις με μόνο στόχο ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.


tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 8128903755461017642

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item