100 φωτογραφίες της Ακρόπολης από 100 ταράτσες της Αθήνας: Τόσο όμορφα που σχεδόν δακρύζεις [εικόνες]

Οσο και αν αυτή η πόλη μας θυμώνει μας διώχνει μακριά υπάρχουν στιγμές που πάντα βαθιά μας συγκινεί, προκαλεί δέος και τη διάθεση επανεκκίνησης...
Αυτές οι στιγμές αιχμαλωτίζονται μοναδικά στις 100 φωτογραφίες του σπουδαίου Ελληνα συγγραφέα και μπλόγκερ Θοδωρή Γεωργακόπουλου ο οποίος από τον Ιανουάριο άρχισε να σκαρφαλώνει σε ταράτσες της πόλης και να φωτογραφίζει την Ακρόπολη σε κάθε συνθήκη, ώρα, από κάθε γωνία.

Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος είχε πάρει την πρωτοβουλία "100 ταράτσες της Ακρόπολης" και ζήτησε μέσα από το μπλογκ του και σε άλλους Αθηναίους να φωτογραφίσουν από τις δικές τους ταράτσες το μοναδικό μνημείο, σε όλες τις ώρες της ημέρας.

Μέσα από δάση με κεραίες, δώματα, μικρά αυθαίρετα κτίσματα, αλλά και πάνω από πρασινάδες και διάσπαρτες αρχαιότητες όπου και αν γυρίσεις το βλέμμα συναντάς την Ακρόπολη σε αυτές τις φωτογραφίες. Το project 100 ταράτσες που βρίσκουμε στο 100taratses μόλις ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα προκαλεί δέος και συγκίνηση. Kάτω από κάθε φωτογραφία αναγράφεται φυσικά το σημείο, η ακριβής διεύθυνση της ... ταράτσας από την οποία τραβήχτηκε η φωτογραφία.


Οπως σημειώνει ο ίδιος ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος «Σε 44 από αυτές με κάλεσαν μόνοι τους ιδιοκτήτες, ενοικιαστές ή υπάλληλοι, οι οποίοι είδαν το project στο ίντερνετ ή διάβασαν κάπου γι' αυτό και μου έστειλαν email ή μηνύματα στα social media. Τους ευχαριστώ όλους, ήταν ευγενέστατοι και θαυμάσιοι.

Σε 39 από αυτές χρειάστηκε να χτυπήσω κουδούνια, να ψάξω διαχειριστές, να πάρω τηλέφωνα. Αυτές τις βρήκα μόνος μου και ζήτησα από κάποιον πρόσβαση και την άδεια για να φωτογραφίσω.
Στις υπόλοιπες 17, ε, χμ, δεν ζήτησα.
19 από τις ταράτσες βρίσκονταν σε ξενοδοχεία.
37 βρίσκονταν σε σπίτια (πολυκατοικίες κυρίως).
32 ήταν κτίρια γραφείων.
11 βρίσκονταν σε μπαρ, εστιατόρια και μουσεία.
1 ήταν σε σχολείο.»


Ολες οι εικόνες στο 100taratses.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 5335084864120954664

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item