"Χτίζοντας" κοιλιακούς... PART1


Ας μιλήσουμε για την προπόνηση κοιλιακών! Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή... οι κοιλιακοί πρώτα χτίζονται στην κουζίνα και μετά στο γυμναστήριο!
Ένα λάθος που κάνουμε είναι να τους γυμνάζουμε κάθε μέρα! ΟΧΙ, οι κοιλιακοί όπως και
οι υπόλοιποι μύες χρειάζονται ξεκούραση για να επαναδομηθούν ώστε να γίνουν δυνατότεροι και κυρίως να βελτιώσουν την αντοχή τους. Αν τους γυμνάζουμε κάθε μέρα τότε δεν προλαβαίνει το σώμα μας να κατασκευάσει τους νέους βελτιωμένους κοιλιακούς, με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε τα μέγιστα του κόπου μας.
Το καλύτερο timing είναι να ξανακάνεις όταν «ξεπιαστούν», όταν δηλαδή φύγουν οι φλεγμονές που δημιουργήθηκαν για να τραφούν οι κατεστραμμένες μυϊκές ίνες, από την προηγούμενη προπόνηση! 2 φορές την εβδομάδα ή ακόμη και 3 σε πιο προχωρημένους ασκούμενους είναι η ιδανική συχνότητα για τους κοιλιακούς μύες!
Επίσης, δεν παίζει ρόλο μόνο το πόσους κάνουμε, αλλά ΤΙ κάνουμε και ΠΩΣ τους κάνουμε! Oι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι είναι οι μύες που συγκρατούν και σταθεροποιούν τον κορμό μας, γι' αυτό δεν πρέπει να τους θυμόμαστε μόνο το καλοκαίρι για να βγούμε στην παραλία, αλλά ολόκληρη την περίοδο πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Εδώ να πούμε ότι αν τους θυμηθούμε πριν το καλοκαίρι απλώς και μόνο για την παραλία, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα, τόσο προπονητικά όσο και διατροφικά!
Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, η αναλογία κοιλιακών/ραχιαίων είναι 3/1! Αυτό σημαίνει πως κάνοντας 3 επαναλήψεις κοιλιακών χρωστάμε 1 επανάληψη στους ραχιαίους και αυτό γιατί οι ραχιαίοι είναι πολύ πιο δυνατοί και μεγαλύτεροι μύες από τους κοιλιακούς όπως επίσης και γιατί οι κοιλιακοί μύες χάνουν πολύ πιο εύκολα την προσαρμογή τους ( τη φόρμα τους), σε αντίθεση με τους ραχιαίους που έχουν καλύτερη μνήμη. Βέβαια σε ειδικές περιπτώσεις, όπως σε άτομα με κύφωση-σκολίωση, η αναλογία διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόβλημα.
Καλή προπόνηση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 5286904701790312789

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item