EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ !! Η πορεία του αεροπλάνου άλλαξε μέσω υπολογιστή

Μέσω υπολογιστή, ο οποίος είχε αποκτήσει σύνδεση με το πιλοτήριο και τα συστήματα ελέγχου του αεροπλάνου, είναι...
πιθανό να άλλαξε πορεία το χαμένο αεροπλάνο των Malaysia Airlines, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με έμφαση πλέον σε αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο, η αλλαγή στη διαδρομή του αεροπλάνου είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, κάτι που σημαίνει ότι ο υπολογιστής της πτήσης είχε πειραχθεί από κάποιον.

Η Κίνα από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι μετά από σχετικές έρευνες, δεν θεωρεί ότι οι Κινέζοι επιβάτες του αεροπλάνου είχαν σχέση με την εξαφάνισή του.

Το χρονικό της Δευτέρας

Νέο σενάριο… συνωμοσίας κυκλοφόρησε τη Δευτέρα το πρωί στα διεθνή ΜΜΕ, με εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι, στην περίπτωση που το αεροπλάνο-φάντασμα των Malaysia Airlines δεν έχει συντριβεί, έχει προσγειωθεί με… ασφάλεια σε περιοχή που ελέγχουν οι Ταλιμπάν, πιθανότατα στο Πακιστάν.

Το σχετικό σενάριο βεβαίως έρχεται να ενισχύσει αντίστοιχες εκτιμήσεις του προηγούμενου διαστήματος, ότι η εξαφάνιση του αεροπλάνου των Malaysia Airlines οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, με απώτερο στόχο να χρησιμοποιηθεί για χτύπημα αλά “11η Σεπτεμβρίου”.

Απ’ την άλλη, οι αρχές της Μαλαισίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το τελευταίο “όλα καλά” που ασκούστηκε από το αεροπλάνο προς τον πύργο ελέγχου, προερχόταν από τον συγκυβερνήτη.

Το χρονικό της Κυριακής

Το ελληνικό πλοίο «ELKA Athina» που πλέει στα Στενά της Μάλακα έλαβε σήμα από παράκτιο σταθμό της Ινδονησίας προκειμένου να ελέγξει αντικείμενα που εντοπίστηκαν στην περιοχή και για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι άνηκαν στο χαμένο Boeing.

Τελικά οι έρευνες αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς δεν βρέθηκαν κάποια αντικείμενα του χαμένου αεροπλάνου της MalaysiaAirlinesστο σημείο που τους υποδείχθηκε

Στο μεταξύ σε έναν εξομοιωτή πτήσης που είχε σπίτι του ο πιλότος της μοιραίας πτήσης των Malaysia Airlines επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι αρχές της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους, οι έρευνες που έκαναν στο σπίτι του πιλότου έδειξαν ότι διέθετε εξομοιωτή πτήσης, και προσπαθούν να καταλάβουν τον λόγο.

Στον απόηχο των παραπάνω εξελίξεων, “φουντώνουν” τα σενάρια “11ης Σεπτεμβρίου” σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου, και την πρόθεση όσων το κατέλαβαν να το χρησιμοποιήσουν για χτύπημα.

Στο πλαίσιο συνέντεξης Τύπου που παραχώρησαν οι αρχές της Μαλαισίας το πρωί της Κυριακής, ξεκαθάρισαν ότι οι δυο πιλότοι δεν είχαν ζητήσει να πετάξουν μαζί, ενώ τόνισαν ότι 25 χώρες εμπλέκονται πλέον στις έρευνες για την ανεύρεση του αεροπλάνου.

“Μπορεί το αεροπλάνο να ήταν στο έδαφος, όταν οι δορυφόροι έπιασαν σήμα μετά την εξαφάνισή του”, σχολίασαν οι αρχές της Μαλαισίας.

Ανησυχούν οι ΗΠΑ

Στο Boeing της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να έγινε αεροπειρατεία και να το έχουν κρύψει κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως “πύραυλος κρουζ”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚόλ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.

Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορράν, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.

“Η άλλη υπόθεση είναι ότι προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου…” δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής ασφαλείας.

“Ενα είναι σίγουρο: δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν” πρόσθεσε.

Το χρονικό του Σαββάτου

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου παραδέχτηκε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, και οι αρχές εξετάζουν κάθε σενάριο, για την εξαφάνιση του αεροπλάνου των Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, οι κινήσεις του αεροπλάνου μετά τη διακοπή της επικοινωνίας με τον πυργό ελέγχου δείχνουν ότι υπήρξε παρέμβαση εκ των έσω, με αποτέλεσμα οι αρχές να εστιάζουν και πάλι τις έρευνες τους στους επιβάτες και το πλήρωμα.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας σημείωσε ότι το αεροπλάνο αναγκάστηκε να βγει από την πορεία του, και ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του εστιάζονται πλέον σε αεροδιαδρομούς στην περιοχή Ταϊλάνδης-Καζακστάν και Ινδονησίας-Νότιας Ινδίας.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμο Ράζακ, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του πιλότου του μοιραίου αεροπλάνου.

Το χρονικό της Παρασκευής

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας για να ενημερώσει πως προχωρούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing.

Όπως τόνισε στις έρευνες συμμετέχουν 57 πλοία και 48 αεροσκάφη από 13 χώρες, ενώ επισήμανε ότι οι αρχές της χώρας του συνεργάζονται πλέον πολύ στενά με τις ΗΠΑ.

Επίσης επιβεβαίωσε ότι σήμερα άρχισαν έρευνες στη Θάλασσα του Ανταμάν στον Ινδικό Ωκεανό, για το χαμένο αεροσκάφος. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Ινδίας έστειλε τρία πλοία και τρία αεροσκάφη για να βοηθήσουν στις έρευνες.

Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε πως για την ώρα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αεροπειρατείας.

Σύμφωνα με το ABC Αμερικανοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι τα συστήματα εντοπισμού του αεροσκάφους σιώπησαν επίτηδες, δηλαδή ότι κάποιος μέσα από το Boeing 777 τα έκλεισε.

Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί ανακάλυψαν ότι μεταξύ των δύο φάσεων που τα συστήματα βγήκαν off μεσολάβησαν 14 λεπτά. Αυτό από μόνο του οδήγησε τους ειδικούς να απομακρυνθούν από το ενδεχόμενο να έγινε κάποια βλάβη και να εικάζουν τώρα ότι πρόκειται για δουλειά εκ των έσω.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος οδήγησε το αεροπλάνο προς τα νησιά Ανταμάν.

Το χρονικό της Πέμπτης

Το Αμερικάνικο Πεντάγωνο έχει ενδείξεις ότι το… χαμένο αεροπλάνο έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό και γι’ αυτόν τον λόγο στέλνει πολεμικό πλοίο για έρευνες.

Συγκεκριμένα Αμερικάνος αξιωματούχος δήλωσε: «Έχουμε ενδείξεις ότι το αεροπλάνο έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό».

Στο μεταξύ δορυφόρος εντόπισε σήμα του Boeing των Malaysia Airlines, όπως μεταδίδει το Sky News, το οποίο επικαλείται πηγές που συμμετέχουν στις έρευνες.

Οι αρχές του Βιετνάμ, που το πρωί της Πέμπτης πραγματοποίησαν έρευνες στο σημείο όπου, σύμφωνα με κινεζικό δορυφόρο είχαν εντοπιστεί αντικείμενα που έμοιαζαν με συντρίμμια του αεροπλάνου των Malaysia Airlines, ανακοίνωσαν ότι δεν βρέθηκε κάτι.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, το αεροπλάνο πετούσε για περίπου 4 ώρες εκτός προορισμού, μετά την εξαφάνισή του.

Η τελευταία είδηση έδωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ πάτημα σε νέα σενάρια συνωμοσίας, σύμφωνα με τα οποία, το γεγονός ότι το αεροπλάνο συνέχισε να πετάει για περίπου 4 ώρες μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, ενδεχομένως συνεπάγεται ότι κάποιοι ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν για ενδεχόμενο χτύπημα, ξυπνώντας μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου!

Το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι αρχές της Μαλαισίας διέψευσαν τους ισχυρισμούς των Αμερικανών ότι το αεροπλάνο πετούσε για ώρες μετά την εξαφάνισή του.

Το χρονικό της Τετάρτης

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι το θρίλερ με τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου των Malaysia Airlines, που αγνοείται από το Σάββατο.

Από το πρωί της Τετάρτης οι αρχές έχουν επεκτείνει την περιοχή των ερευνών, επικεντρωνόμενες και στην ξηρά, ενώ τα σενάρια συνωμοσίας… δίνουν και παίρνουν.

Το βράδυ της Τετάρτης τηλεοπτικά δίκτυα στην Κίνα μετέδωσαν πως δορυφόρος της χώρας εντόπισε κάποια κομμάτια του αεροσκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο σημείο που είχε την τελευταία επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου το αεροσκάφος.

Την είδηση μετέδωσε και το BBC, το οποίο μάλιστα έδειξε και την εικόνα του δορυφόρου.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση της Κίνας είχε από την Κυριακή τις συγκεκριμένες αεροφωτογραφίες, αλλά πριν τις δώσει στη δημοσιότητα, ήθελε πρώτα να τις αναλύσει. Έτσι, τις δημοσίευσε τελικά την Τετάρτη και μένει να δούμε αν θα βοηθήσουν, ώστε να λυθεί το μυστήριο με το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Αρκετές ώρες αργότερα, Κινέζοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν επίσημα ότι οι δορυφόροι τους έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροπλάνου των Malaysia Airlines.

Το χρονικό της Τρίτης

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Kινεζική Ταξιαρχία των Μαρτύρων» ανέλαβε τη Δευτέρα, με ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε σε πολλούς κινέζους δημοσιογράφους, την ευθύνη για την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysian Airlines με 239 επιβαίνοντες. Ωστόσο, οι αρχές της Μαλαισίας θεωρούν πολύ πιθανό ότι η ανάληψη της ευθύνης να πρόκειται περί φάρσας.

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ο Ιρανός που εντοπίστηκε να έχει επιβιβαστεί με κλεμμένο διαβατήριο στη μοιραία πτήση, δεν ήταν τρομοκράτης, αλλά ζητούσε άσυλο στη Γερμανία.

Το μεσημέρι, το “Reuters”, επικαλούμενο πηγές του στρατού της Μαλαισίας, μετέδωσε την είδηση του πιθανού εντοπισμού του αεροπλάνου στα Στενά της Μάλακα. Φαίνεται πως το αεροπλάνο είχε αλλάξει πορεία και κατευθύνθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε εκείνη την περιοχή.

Σύμφωνα με την ηγεσία της Interpol, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια σχετικά με την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

Το χρονικό της Δευτέρας

Άκαρπες απέβησαν οι νυχτερινές έρευνες για τον εντοπισμό τμημάτων του αεροπλάνου των Malaysia Airlines.

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της Μαλαισίας, οι ολονύχτιες έρευνες με πλοίο δεν οδήγησαν στον εντοπισμό των τμημάτων του αεροπλάνου, που φέρονται να έχουν βρεθεί.

Το πρωί, οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ένα κίτρινο αντικείμενο να επιπλέει στη θάλασσα, και έστειλαν ελικόπτερο να το ελέγξουν, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σωσίβια λέμβος.

Το απόγευμα, υπήρξε νέος συναγερμός, για συντρίμμια που φέρονται να βρέθηκαν κοντά στο Χονγκ Κονγκ, με τις αρχές να στέλνουν συνεργεία.

Τα συντρίμια του αεροσκάφους των Malaysia Airlines ψάχνουν οι αρχές, με όλα τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρονται στην εξαφάνιση αεροσκάφους που μετέφερε 239 επιβάτες, από 14 χώρες.

Το αεροσκάφος αγνοείται τις τελευταίες ώρες, και ενώ πραγματοποιούσε τη διαδρομή Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο.

Σύμφωνα με τις αρχές του Βιετνάμ, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου έχασε την επαφή του με το αεροπλάνο, ενώ αυτό βρισκόταν στα βόρεια της χώρας.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

Οι αρχές ενημέρωσαν τα μέλη των οικογενειών των επιβατών, και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στη θάλασσα, και συμμετέχουν σε αυτές αεροπλάνα και ελικόπτερα του στρατού, καθώς και σκάφη.

Δύο μεγάλες κηλίδες πετρελαίου που ενδέχεται να προέρχονται από το αγνοούμενο Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines εντόπισαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Βιετνάμ.

Οι κηλίδες εντοπίστηκαν ανοιχτά της νότιας ακτής του Βιετνάμ.

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως στέλνουν ένα πολεμικό τους πλοίο στην περιοχή για να βοηθήσει στις έρευνες, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και πάλι το πρωί της Κυριακής, με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι αρχές σε επίσημη ενημέρωση δεν έχουν εντοπίσει τους λόγους της εξαφάνισης, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι ΗΠΑ πήραν τον κατάλογο των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους και ελέγχουν αν κάποιος από αυτούς έχει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Σύμφωνα με τις αρχές υπάρχουν υποψίες, καθώς 4 επιβάτες φαίνεται να χρησιμοποίησαν πλαστό διαβατήριο.

Οι αρχές της Μαλαισίας παρέδωσαν ακόμη στις ΗΠΑ φωτογραφίες και βιομετρικά στοιχεία των ανθρώπων που φαίνεται να χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια.

Το ενδεχόμενο του τρομοκρατικού χτυπήματος ενισχύεται, καθώς τα ραντάρ κατέγραψαν αλλαγή πορείας και απόπειρα να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, όταν χάθηκε η επικοινωνία.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά το νέο στοιχείο, ότι Κινέζοι κατάφεραν να συνδεθούν με το κινητό ενός συγγενή τους που βρισκόταν στη μοραία πτήση, και έτσι οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τη θέση του αεροπλάνου.

Μια άλλη πληροφορία που ήρθε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι το Boeing είχε επικοινωνήσει με άλλο αεοσκάφος, μετά την απώλεια του στίγματός του!

Σύμφωνα με Bιετναμέζους αξιωματούχους, βρέθηκε τμήμα της πόρτας και της ουράς του Boeing των Malaysia Airlines

Οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του Μπόινγκ της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πιθανότητα το αεροσκάφος να διαλύθηκε εν πτήσει, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
ysterografa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 6235019046309176110

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item