Γιατί πρέπει να πεις… αντίο σε αυτές τις τροφές;;;

Η αλλαγή του κλίματος μέχρι το 2050 θα καταστρέψει 9 πεντανόστιμες τροφές....
Τις επόμενες 4 δεκαετίες λογικά δε θα δούμε κάποια αγροτική αποκάλυψη και κάποια αγροτικά προϊόντα θα είναι πολύ δύσκολο να παραχθούν. Ο θερισμός γίνεται πολύ δύσκολος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και τις ανώμαλες αλλαγές του καιρού που ωθούν την αλλαγή του κλίματος. Ορίστε μερικά από τα προϊόντα για τα οποία θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο.
Καφες: ο κόκκος Αραβικού καφέ προέρχεται από φυτά που μεγαλώνουν γύρω από τον ισημερινό όπου το κλίμα έχει ανώμαλες διακυμάνσεις. Επίσης έχει αρχίσει και μια αρρώστια και σαρώνει τους κόκκους του καφέ που λέγεται "καφέ σκουριά". Είναι ένα είδος μύκητα που κάνει καφέ τα φύλλα των φυτών και χαλάει κατά πολύ την ποιότητα του προϊόντος ή ακόμα επιφέρει και το θάνατο του φυτού.
Σοκολάτα: Η μείωση κατά 70% της παγκόσμιας σοδειάς του κακάο οφείλεται στο ότι ο καρπός είναι ευαίσθητος στη ζέστη, Παράγεται στην Δυτική Αφρική και το κλίμα αναμένεται να ζεσταθεί τις επόμενες δεκαετίες.
Φυστικοβούτυρο: Η τιμή του φυστικοβούτυρου ανεβαίνει με τον καιρό καθώς επικρατεί ξηρασία σε πολλές καλλιέργειες φιστικιών. Η λίγη βροχή ξεραίνει τον καρπό και η πολλή βροχή τον μουχλιάζει.
Γαλλικό κρασί: Πρίν 30 χρόνια οι οινοπαραγωγοί άρχισαν να παρατηρούν αλλαγές στις σοδειές τους πριν αρχίσει να γίνεται αισθητή η αλλαγή του κλίματος. Τα σταφύλια ωρίμαζαν 2 εβδομάδες πριν από το κανονικό τους ενώ είχαν περισσότερη περιεκτηκότητα σε ζάχαρη και λιγότερη οξύτητα.
Μηλόπιτα: Λόγω του ότι ο χειμώνας έχει γίνει πιο ζεστός οι καρποί των μήλων θα αρχίσουν να είναι πιο μικροί και πιο λίγοι. Αυτό σημαίνει λιγότερα και ακριβότερα μήλα.
Νερό: Σίγουρα το νερό δεν θεωρείται γευστικό και δεν είναι και τροφή αλλά χωρίς αυτό δεν έχει τίποτα σημασία. Το νερό θα ξεκινήσει να είναι λιγότερο σε χώρες που η παροχή του νερού τους είναι από το λιώσιμο του χιονιού.
Craft μπύρα: Δύο από τα πιο σημαντικά συστατικά της μπύρας ενδέχεται να ελλείψουν στο μέλλον. Το ένα είναι το νερό όπως αναφέραμε και πιο πάνω και το άλλο είναι ο λυκίσκος, συστατικό το οποίο δίνει στη μπύρα τη μοναδική της γεύση.
Φρέσκα ψάρια Τα ψάρια έχουν αρχίσει και συρρικνώνονται σε μέγεθος σύμφωνα με έρευνες. Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου το οξυγόνο στη θάλασσα λιγοστεύει, κάτι το οποίο τα ψάρια χρειάζονται για να μεγαλώσουν. Το μέγεθός τους ενδέχεται να έχει μειωθεί κατά 25% έως το 2050.
Μπανάνες: Οι κοσταρικανοί γεωργοί κατηγορούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου για την αύξηση των παρασίτων που καταστρέφουν τις σοδειές τους. Το Δεκέμβρη η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 2346712595442038256

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item