Τι παιχνίδια παίζει το μυαλό μας όταν ερωτευόμαστε...


Κινούμενο σχέδιο δείχνει με κωμικό τρόπο πως στη μάχη μεταξύ λογικής και συναισθήματος, πραγματικός νικητής αναδεικνύεται η αρμονική συνύπαρξη και των δύο.


Τι μπορεί να συμβεί όταν τα ημισφαίρια του εγκεφάλου σου μαλώνουν στην προσπάθειά σου να κατακτήσεις μια γυναίκα και μάλιστα στο πρώτο ραντεβού;Ποιο θα κερδίσει;Ποιο θες εσύ να κερδίσει;Μπορεί να βρεθεί μια ισορροπία πριν να είναι πολύ αργά;

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να ανακαλύψει κανείς τι συμβαίνει μεταξύ του αριστερού και του δεξιού μέρους του εγκεφάλου, όταν πρέπει να λάβουν δράση και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, ειδικά μάλιστα όταν οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο και ερωτευόμαστε κεραυνοβόλα.

Το αριστερό, αφορά δεξιότητες όπως ορθολογισμός, στρατηγική, ρεαλισμός, γλωσσομάθεια, κανόνες, αναλυτική σκέψη, δηλαδή την λογική ενώ το δεξί σχετίζεται με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη διαίσθηση, την περιέργεια, τις νοερές εικόνες, την παρορμητικότητα, δηλαδή το συναίσθημα.

Οι φοιτητές Τέχνης και Σχεδίου του Πανεπιστημίου Ringling Josiah Haworth, Joon Shik Song και Joon Soo Song μας δίνουν τις απαντήσεις σε ένα υπέροχο animation μικρού μήκους με τίτλο "Διχασμένο Μυαλό''(Brain Divided).

"Σκεφτήκαμε πως θα ήταν υπέροχο να μπούμε κυριολεκτικά στο μυαλό και να δούμε τη μάχη που συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο και επηρεάζει τον πρωταγωνιστή μας. Αυτό μας έδωσε ό,τι χρειαζόμασταν: μια αστεία και απλή ιστορία και ένα ευρύ φάσμα animation με το οποίο μπορούμε να πειραματιστούμε" δήλωσαν οι τρεις δημιουργοί.

Ένα θέμα που όλους μας απασχολεί όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο για πρώτη φορά, είναι το πως θα μπορέσουμε να τον κατακτήσουμε. Σε αυτήν λοιπόν την προσπάθεια, όπως θα δείτε εσείς, μέσα από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνει ο ήρωας του κινούμενου σχεδίου, ο μοναδικός τρόπος απόλυτης επιτυχίας είναι η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος.

Απολαύστε το:

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 1790639410017874432

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item