Κάνεις καθιστική ζωή;;; Ορίστε τι θα ΠΑΘΕΙΣ!

Το υποψιαζόμασταν εδώ και καιρό, όμως τώρα δυστυχώς οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν. Η δουλειά γραφείου και η καθιστική ζωή καταστρέφουν την όψη των γλουτών μας...

Εάν περνάμε πολλές ώρες καθημερινά σε καθιστική στάση, τα λιποκύτταρα των γλουτών διαστέλλονται κατά 50%, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Δηλώνουν πως αυτή η διαστολή παίζει σημαντικότατο ρόλο στο σχηματισμό του λίπους, λόγω της πίεσης που ασκείται στα κύτταρα.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε μάλιστα πως η διατροφή παίζει πολύ μικρό ρόλο στη διατήρηση του βάρους σε αυτήν την περίπτωση.
Στόχος της μελέτης ήταν να ερευνηθεί κατά πόσο η καθιστική ζωή οδηγεί στην παχυσαρκία ή προωθεί τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι τα λιποκύτταρα που υποβάλλονται σε συνεχή πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει στους γλουτούς την ώρα που καθόμαστε, μεγαλώνουν με ταχύτερο ρυθμό.

Ο μυϊκός ιστός και ο ιστός των οστών αποδυναμώνεται από την αχρησία, όμως το συσσωρευμένο λίπος λειτουργεί αντίθετα.
Η σχετική μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση Biophysical Journal αποκαλύπτει ότι τα λιποκύτταρα αλλάζουν μορφή όταν βρίσκονται υπό συνεχή πίεση κι έτσι είναι πιο πιθανό να διασταλούν, με αποτέλεσμα το επιπρόσθετο βάρος.

onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 980381976589425517

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item