Λύθηκε το θέμα με το γάλα, λέει το υπουργείο

Τέλος το φρέσκο γάλα, ως όρος τουλάχιστον. Όπως διευκρίνισαν σε δηλώσεις τους...
οι αρμόδιοι υπουργοί ότι θα υπάρχει το γάλα ημέρας, το γάλα διάρκειας 5 ημερών και το γάλα μεγάλης διάρκειας από πέντε μέρες και πάνω. Ο ορισμός φρέσκο γάλα δεν θα υπάρχει πουθενά πλέον αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων ο όρος ήταν μάλλον παραπλανητικός μέχρι σήμερα.

Όπως είπαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το γάλα θα διακρίνεται πλέον σε τρεις κατηγορίες. Η μια θα είναι το γάλα ημέρας με διάρκεια έως δύο ημέρες το πολύ και θα φέρει και την Ελληνική σημαία, το γάλα διάρκειας ως 5 ημερών και το γάλα μακράς διάρκειας, άνω των πέντε ημερών.

Το γάλα διάρκειας θα αναγράφει ημερομηνία παραγωγής και ημερομηνία λήξης ενώ η διάρκειά του θα εξαρτάται από την κάθε εταιρεία και την μέθοδο παστερίωσης που ακολουθεί.

Με λίγα λόγια το παιχνίδι πλέον παίζεται στο γάλα ημέρας που θα αντικαταστήσει στην συνείδηση του καταναλωτή το φρέσκο και ελληνικό γάλα, αλλά και στη διάρκεια που θα επιλέξουν να δίνουν στο γάλα τους οι εταιρίες διαμορφώνοντας αναλόγως και τις τιμές στο γάλα μακράς διάρκειας

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τις αλλαγές είναι σύμφωνοι και οι παραγωγοί και έτσι το θέμα θεωρείται πως έχει λήξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 5376415031302454802

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item