Πρόγραμμα δωρεάν μετακίνησης για 500 φοιτητές από την Aegean -Ποιοι το δικαιούνται

Πρόγραμμα δωρεάν μετακινήσεων φοιτητών, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του υπουργού υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, παρουσίασε η Aegean Airlines...

Το πρόγραμμα των δωρεάν μετακινήσεων με τίτλο «Κοντά στους νέους» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και αφορά 500 φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ το έτος 2013 και θα εισαχθούν το 2014 και φοιτούν σε άλλη πόλη, από αυτήν που διαμένουν οι γονείς τους.
Στους δικαιούχους θα προσφερθούν οκτώ εισιτήρια, σε κάθε έτος των σπουδών τους. Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι φοιτητές των ΑΕΙ. Η επιλογή, ωστόσο, θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Οι 200 από τους 500 φοιτητές θα έχουν καταγωγή από τα νησιά των άγονων γραμμών. Οι υπόλοιποι 300 θα προέρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα και, εκτός από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, θα λαμβάνεται υπόψη και η βαθμολογία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο.
«Υπολογίζουμε ότι το όφελος ανά οικογένεια θα είναι 2.500 ευρώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος του αερομεταφορέα, Ευτύχιος Βασιλάκης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από την 1η έως τις 15 Απριλίου, ενώ τα ονόματα των δικαιούχων θα ανακοινωθούν στις 2 Μαΐου.
iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 3078920289129972906

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item