Μαύρη «τρύπα» 1,5 εκατ. ευρώ από δαπάνες χωρίς παραστατικά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρήκε το ΣΔΟΕ

Συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόσο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όσο και για δεκάδες μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής...

Μαύρη «τρύπα» 1,5 εκατ. στο Μετσόβιο
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν μαύρη τρύπα άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος καλούνται για εξηγήσεις.
«Τσίμπησαν» άλλους 72 από τη λίστα Λαγκάρντ
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων για τα ονόματα που εμπλέκονται στην λίστα Λαγκάρντ, το ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε τις έρευνες για ακόμη 72 επιχειρηματίες, ιδιώτες και άλλα πρόσωπα για τα οποία βρέθηκαν αποκλίσεις εκατομμυρίων ευρώ.
Οπως αναφέρει το capital, κατά τον έλεγχο των στελεχών διαπιστώθηκε απόκλιση μεταξύ καταθέσεων και ποσών σε φορολογικές δηλώσεις ύψους έως και 5 εκατομμύρια ευρώ και τα στοιχεία αναμένεται να μεταβιβαστούν άμεσα στις οικονομικές υπηρεσίες.
Τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί παράλληλους ελέγχους που αφορούν την «εκκαθάριση» της λίστας Λαγκάρντ, μια διαδικασία που μέχρι σήμερα είχε ολοκληρωθεί για μέλη της οικογένειας του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο, σύμφωνα με το vima, οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ που ζήτησαν άρση απορρήτου των καταθετών στην τράπεζα HSBC και στις ελληνικές τράπεζες, ανέλυσαν όλα τα οικονομικά στοιχεία τους, εντόπισαν τις αποκρύψεις εισοδήματος και απέστειλαν στις εφορίες τα «αθροιστικά» αποτελέσματα
Βρήκαν 3,2 εκατ. ευρώ σε λογαρισμούς προσώπων που ερευνώνται για τα εξοπλιστικά
Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα οι έρευνες έδειξαν 3,2 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς προσώπων που ερευνώνται για το σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά.
Συγκεκριμένα , 1,6 εκατ. ευρώ βρέθηκαν στον λογαριασμό υπαλλήλου της εταιρείας του κατηγορουμένου για την υπόθεση των υποβρυχίων Μιχάλη Ματαντού.
Η έρευνα στράφηκε και σε ορισμένους από τους 44 εμπλεκόμενους στις μίζες 16 εκατ. ευρώ που διοχετεύτηκαν στη χώρα μας για την προμήθεια το 2001 από γερμανική εταιρεία 90 διαξονικών ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων των ΗΛΠΑΠ. Στον λογαριασμό στελέχους της εταιρείας βρέθηκαν 1,6 εκατ. ευρώ σε υπεράκτιες κυπριακές εταιρείες. Η σχετική έρευνα συνεχίζεται.
Και άλλες περιπτώσεις εκατομμυρίων 
Ανάμεσα στα νέα ευρήματα του ΣΔΟΕ ξεχωρίζουν και οι περιπτώσεις ενός οδοντίατρου, αλλά και πρώην παράγοντα της ΑΕΚ.
Ειδικότερα, οι έλεγχοι έδειξαν προσαύξηση περιουσίας οδοντίατρου από τα Νότια Προάστια ύψους 2.320.00 ευρώ που με βάση τα έως τώρα στοιχεία δεν δικαιολογείται και αδήλωτα ποσά ύψους 1.800.000 ευρώ πρώην παράγοντα της ΑΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 5003241207336787859

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item