Προσοχή στο νέο spam που κυκλοφορεί και γεμίζει ιούς – Τι πρέπει να προσέξετε

Μία νέα καμπάνια spam έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρασύρει τους ανυποψίαστους χρήστες σε ιστότοπους που φιλοξενούν ψεύτικες έρευνες και ανεπιθύμητα….

προγράμματα. Σύμφωνα με το techit.gr, οι ερευνητές ασφαλείας της Malwarebytes ανακάλυψαν την νέα καμπάνια με spam. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έρχονται με τίτλο «RE: Your Job Application» και ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με την έγκριση μιας ψεύτικης αίτησης εργασίας που υποτίθεται ότι έχουν υποβάλλει.
Το ψεύτικο μήνυμα αναφέρει: «Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη αίτηση εργασίας σας, η οποία έχει εγκριθεί έπειτα από σχετική αξιολόγηση. Επιθυμούμε να προχωρήσουμε άμεσα σε πρόσληψη, και να σας παρέχουμε αμειβόμενη εκπαίδευση, σχετικά με τη συγκεκριμένη θέση . Εάν αναζητάτε ακόμη απασχόληση, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να συμπληρώσετε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου».
spam-570
Όσοι πατήσουν και ανακατευθυνθούν στους ιστότοπους, συνήθως βρίσκονται σε ιστοσελίδες που τους παροτρύνουν να εγκαταστήσουν το iLivid (γραμμή εργαλείων), το Ask Toolbar και το Torch Browser.
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οι ανυποψίαστοι χρήστες μεταφέρονται σε ιστότοπους που τους ζητάνε να ολοκληρώσουν ψεύτικες έρευνες προκειμένου να κερδίσουν χρηματικό έπαθλο.
Σε περίπτωση συναντήσετε τέτοια emails διαγράψτε τα. Αν έχετε πέσει θύμα της απάτης, να αφαιρέσετε όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και σαρώστε τον υπολογιστή σας για ιούς καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει μολυνθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 8054451153696984176

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item