Περισσότερα μικρόβια στο τιμόνι από ότι στην τουαλέτα !

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνει ότι το τιμόνι είναι δέκα φορές πιο βρώμικο ακόμα και από τις δημόσιες τουαλέτες, καθώς πάνω στο τιμόνι υπάρχουν….

πάρα πολλά βακτηρίδια και όπως επισημαίνουν οι ερευνητές μια εικόνα από το μικροσκόπιο θα μας ταρακουνήσει.
Την έρευνα αυτή ανέλαβαν να κάνουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, οι οποίοι προκειμένου να κάνουν τη σύγκριση αυτή, πήραν δείγματα από τα καπάκια δημοσίων τουαλετών και από τα τιμόνια των αυτοκινήτων τους.
Όπως προκύπτει στα τιμόνια ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, τη στιγμή που στα καπάκια των δημόσιων τουαλετών βρέθηκαν λιγότερα από 80.
Παρόλο που οι περισσότεροι προσπαθούν να έχουν καθαρό το αυτοκίνητο τους, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπαίνουν στη διαδικασία να καθαρίσουν τη στεφάνη του τιμονιού τους σε καθημερινή βάση, που είναι και η αιτία των πολλών βακτηριδίων.
Παράλληλα, επειδή τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί τρώνε στο αμάξι τους, δημιουργούν μία κατάσταση στο τιμόνι στα όρια της μόλυνσης.
Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο αναφέρει μάλιστα ότι το πιο συνηθισμένο είδος που εντοπίστηκε είναι ο cereus, ο οποίος μάλιστα προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους οδηγούς να καθαρίζουν καθημερινά τη στεφάνι του τιμονιού τους με υγρά πανάκια τα οποία είναι εμποτισμένα με αλκοόλη από 70% και πάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 4342789237481259672

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item