Πολλές αλλαγές στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις

panelladikes (7)Μεγάλες προβλέπονται οι αλλαγές για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων 2014, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Αρχικά, μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων 2014 πρόκειται να θα εισαχθούν περισσότεροι υποψήφιοι στις σχολές θετικού ενδιαφέροντος, καθώς ανοίγουν γι» αυτούς περισσότερες θέσεις.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, μια σημαντική αλλαγή είναι ότι δε θα ισχύει για τις Πανελλήνιες 2014 η βάση του 10, ενώ αντίθετα θα ισχύσει το σύστημα του 10%, με βάση το οποίο υποψήφιοι θα είναι όσοι εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές του 2013, διατηρώντας τον περσινό τους βαθμό και φτιάχνοντας κατευθείαν το μηχανογραφικό τους δελτίο, χωρίς να κάνουν αίτηση.
Για εκείνους, που επιθυμούν να εισαχθούν στις σχολές ΤΕΦΑΑ, πέρα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις θα κληθούν να διαγωνιστούν και σε πρακτικές δοκιμασίες, ενώ εκείνοι, που διατηρούν το 10% μπορούν να κρατήσουν τις περσινές τους επιδόσεις.
Μια μεγάλη αλλαγή στις Πανελλήνιες 2014, που προβλέπεται για όσους θέλουν να εισαχθούν σε σχολές Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών συστημάτων είναι ότι δε θα μπορούν να εξεταστούν στο ειδικό μάθημα «Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο».
Τέλος, για τους μαθητές της Α Λυκείου, οι οποίοι θα εξεταστούν με το νέο σύστημα μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις τους 20 μέρες νωρίτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 509534080981415536

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item