Μελέτη: Το σπέρμα δρα ως αντικαταθλιπτικό


«Το σπέρμα κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες». Αυτό είναι το αξιοσημείωτο συμπέρασμα μιας νέας μελέτης από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Στόχος των ερευνητών ήταν να διαπιστώσουν εάν η χρήση προφυλακτικού στο σεξ επηρεάζει τη διάθεση και την ψυχική υγεία των γυναικών.
 Η μελέτη, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, έδειξε ότι οι γυναίκες που έχουν άμεση επαφή με το ανδρικό σπέρμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καταθλιπτικά συμπτώματα. Η εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι ότι το σπέρμα περιέχει ορμόνες οι οποίες απορροφώνται από τη μήτρα και επηρεάζουν θετικά τη διάθεση.

«Δεν παροτρύνουμε τα ζευγάρια να αποφεύγουν τη χρήση του προφυλακτικού», δηλώνει ο Γκόρντον Γκάλοπ, ψυχολόγος και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. «Είναι προφανές ότι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα εκμηδενίζουν τα θετικά οφέλη για την ψυχική υγεία.»

Στη μελέτη συμμετείχαν 293 γυναίκες. Οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν πόσο συχνά έκαναν σεξ με το σύντροφό τους και πόσο συχνά χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή. Επίσης, αξιολόγησαν την ψυχική τους υγεία με βάση πρότυπα ερωτηματολόγια.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι κοπέλες που χρησιμοποιούσαν συχνότερα προφυλακτικό είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καταθλιπτικά συμπτώματα και οι τάσεις αυτοκτονίας. 
Για να επιβεβαιώσουν ότι το σπέρμα είναι αυτό που επηρεάζει τη διάθεση των γυναικών, οι ερευνητές αναζήτησαν εναλλακτικές ερμηνείες. Έλαβαν υπ’ όψιν παράγοντες όπως η φαρμακευτική αγωγή, η συχνότητα του σεξ και η ικανοποίηση από τη σχέση. Κανένας από τους άλλους παράγοντες δε φάνηκε να εξηγεί το φαινόμενο.
Τα ευρήματα της μελέτης πρόκειται να δημοσιευθούν στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 9219146729651353417

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item