Οι εξελίξεις για το εαρινό εξάμηνο 2014 στα ΤΕΙ

Σοβαρές αναμένονται οι εξελίξεις στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ στο υπουργείο Παιδείας στις 25 Φεβρουαρίου αναζητώντας λύση. Στην τελευταία συνάντηση των Προέδρων ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, θετικό ήταν το κλίμα με τον δεύτερο να δεσμεύεται πως τις επόμενες μέρες θα επιλυθούν όλα τα εκκρεμή θέματα, προκειμένου τα Ιδρύματα να ξεκινήσουν κανονικά την λειτουργία τους με έκτακτο προσωπικό.

Στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο με μεγάλες δυσκολίες λειτουργούν τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο και ιδιαίτερα το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ το οποίο έχει ημερομηνία λήξης από το οποίο οι σπουδαστές φεύγουν συνεχώς και ουσιαστικά, συνεχίζουν μόνο όσοι βρίσκονται στα τελευταία εξάμηνα. Ταυτόχρονα, υπάρχει έλλειψη καθηγητών κι αυτοί που σήμερα είναι με συμβάσεις και διδάσκουν προβληματίζονται για το αν θα παραμείνουν. Η έλλειψη καθηγητών έχει επίσης ως συνέπεια να σαπίζουν μηχανήματα που δεν χρησιμοποιούνται, υπάρχει πλήρες στούντιο ραδιοφώνου και είναι κλειδωμένο, η βιβλιοθήκη επίσης όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παραμένουν κλειδωμένοι και αχρησιμοποίητοι. 

Στο ΤΕΙ Αθήνας πραγματοποιούνται ήδη δηλώσεις των εργαστηρίων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας estudy από τους φοιτητές, καθώς οι αρμόδιοι θέλουν να έχουν μια ματιά για το πόσοι φοιτητές θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια το εξάμηνο αυτό, ώστε να βρουν έκτακτο προσωπικό. 

Στο ΤΕΙ Κρήτης ανακοινώθηκε πως είναι αδύνατη η λειτουργία του τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαρτίου καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του, 300 ωρομίσθιοι καθηγητές βρίσκονται εκτός του ΤΕΙ μιας και οι συμβάσεις τους έληξαν. 

Στο ΤΕΙ Καρδίτσας υπάρχουν τεράστια κενά τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα η σχολή να κινδυνεύει να χάσει το εξάμηνο, ενώ σε συνέλευση των καθηγητών δεν διαφάνηκε κάποια λύση στο πρόβλημα, παρά μόνο να παρατείνουν κατά μία εβδομάδα την έναρξη του εαρινού εξαμήνου έως ότου δοθεί κάποια λύση.
Δημοσιεύτηκε στα FoititikaNea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 4338119207432779595

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item