Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που «χτύπησε» το απόγευμα της Κυριακής την Κεφαλονιά.
Τον σεισμό έχουν ακολουθήσει πολλοί  μετασεισμοί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να παραμένουν ακόμη τρομοκρατημένοι έξω από τα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην Κεφαλονιά μεταβαίνουν άνδρες της 6ης και της 1ης ΕΜΑΚ
Οι πιο εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στο Ληξούρι που ήταν εγγύτερα στο σεισμό.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκε καθίζηση στον παραλιακό δρόμο της πόλης αλλά και σε τμήματα της πλατείας δίπλα από το λιμάνι.
Μάλιστα, σημειώθηκαν και αρκετοί μικροτραυματισμοί και πολλοί Ληξουριώτες επισκέφτηκαν το νοσοκομείο του Ληξουρίου καθώς τραυματίστηκαν από αντικείμενα από έπεσαν επάνω τους κατά τον σεισμό.
Επίσης, έχουν σημειωθεί ζημιές -κυρίως ρωγμές- σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ληξουρίου.
Ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος είπε ότι οι αρχές του νησιού βρίσκονται σε φάση καταγραφής των ζημιών.
Όπως είπε, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς είναι σε επιφυλακή και έχουν βγει στους δρόμους. Ωστόσο, ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μόνο ζημιές, κυρίως από σπασμένες τζαμαρίες μαγαζιών και άλλων γυάλινων ειδών, καθώς και σε παλιά κτίρια του νησιού.
Ακόμα ο κ. Κεκάτος επεσήμανε ότι κάποιες περιοχές της Κεφαλονιάς έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τα συνεργεία της ΔΕΗ έχουν ήδη πιάσει δουλειά, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ υπάρχουν και κατολισθήσεις βράχων σε επαρχιακούς δρόμους.
Για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί έκανε λόγο μιλώντας στο o αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σωτήρης Κουρής.
Ο κ. Κουρής τόνισε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και έχει βγει στους δρόμους.
Ρωγμές σε δρόμο στο Ληξούρι
Κώστας Παπαζάχος: Οι κάτοικοι να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους,  αν έχουν υποστεί έστω και την παραμικρή ζημιά
Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο καθηγητής Σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος, είπε ότι η επιτάχυνση που δέχθηκαν τα κτίρια ήταν της τάξης του 0,4%, στο όριο, δηλαδή που προβλέπει ο αντισεισμικός κανονισμός κατασκευής των κτιρίων.
Ο ίδιος συμβούλευσε τους κατοίκους του νησιού να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους αν έχουν υποστεί έστω και την παραμικρή ζημιά μέχρι τον έλεγχό τους από πολιτικούς μηχανικούς.
Επίσης,  ανέβασε το μέγεθος του σεισμού στα 6,1 Ρίχτερ σύμφωνα με τις νεώτερες και ακριβέστερες μετρήσεις που ακολούθησαν την πρώτη εκτίμηση.
Φωτογραφίες από κατολισθήσεις στο Αργοστόλι αλλά και στο δρόμο Πυργί – Σάμης