«Νέα... ωραία... Παραλία... μόνη ψάχνει...» , Μοναχός Καπουτσίνος

-       
  1η  Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS... έτσι εξηγείται η καπότα που πάτησα, με το δεξί, στη Νέα Παραλία... Ευτυχώς ακόμη στη συσκευασία... ω Θεοί!

-         Άλλα πατώματα πάντως, ξύλο από ‘δω, πέτρα από κει, μάρμαρο στη γωνία... Δεν ήξερες που να πρωτοπατήσεις.


-         Τώρα δηλαδή εκεί που βάλανε ξύλο, θα μοιράζουνε και χαλάκια για τα πόδια; «Ελα τι κανεις;», «Παρκέ!».

-         Ξέρω ότι παλιώσανε τα αστεία με τα σεμεδάκια αλλά... φανταστείτε το. Ένα δεν ήθελε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;  Έτσι για το καλό. Ν’ απλώνεται στις τέσσερις μεριές, κάτω απ’ το άλογο να φαίνεται γύρω γύρω, σα τραπεζάκι σαλονιού.


-         Black market ΟΥΤΕ για δείγμα στα εγκαίνια εεεε;

-         Πάντως ακόμη δε μπορω να κρίνω τη Νέα Παραλία. Αμα δεν βάλω και τις καντίνες, τους λουκουμάδες, το μαλλί της γριάς... Τι συμπέρασμα να βγάλω;


-         Και τι κωλόκαιρος!

-         Ήταν σα να στήνεις το δέντρο στην άκρη του σαλονιού, με σβηστά τα φώτα, και πριν βαλεις τα στολίδια να λες «τώρα καλό ειναι;..»


-         Silver Alert! Χάθηκε λόφος, ο γνωστός και ως «λοφος των ερωτευμένων»,  «λόφος του ήλιου», «λόφος του ηλιοβασιλέματος», «λόφος της αρμονίας, της yoga, της υγιεινής διατροφής», «λόφος του Μακεδονία Παλλάς», «ο μικρός Χορτιάτης»! Μπορείτε να βοηθήσετε;

-         Όλα τα λεφτά η δεντροφύτευση... Να βλέπεις κάτι κλαδιά να βγαίνουν απ’ τη γη, και να φαντάζεσαι πως θα ναι πυκνά πυκνά να τα βλέπουν τ’ αγγόνια σου να τα χαίρονται!


-         Ενημέρωση: όσοι περπατάτε ανάμεσα στα «μάτια της γάτας» κι ακούτε κουδουνάκια... είστε ηλίθιοι και μέσα στον ποδηλατόδρομο.

-         Απορία φίλου «θέλω να δω που θα φτάσουν τα νερά όταν έχει φουσκωθαλασσιές!».


-         Αφήστε τη γκρίνια και τη μιζέρια που τόσο γερά έχει ριζώσει σ’ αυτή την πόλη, μια χαρά είναι η Παραλία, και η Νέα και η Παλιά κι η προγιαγιά τους. Φτάνει να μη τη θυμόμαστε μόνο καθε 1η του μηνός. Είναι εκεί, εμάς περιμένει!

-         Όσο για το «PAOK FC» στο άγαλμα του Μεγαλέξαντρου, κι αυτή η κουλτούρα υπάρχει στην πόλη. Αποδεχτείτε το. Αν δε σας αρέσει, την επόμενη φορά, φροντίστε να πιάσετε απ’ το σβέρκο αυτόν με το σπρέι και βάλτε του τη μούρη στο πεζοδρόμιο ή το σπρέι σε όποιο μέρος σας αρέσει. Αλλος τρόπος, δεν υπάρχει... πια!


-         Ομολογουμένως οι δεύτερες ευκαιρίες σπανίζουν, και είναι και κατά 99%  αποτυχημένες όμως αξίζει τον κόπο να ξανακάνουμε μια 1η Δεκεμβρίου του 2013 την Ανοιξη, να χουμε μια πιο σφαιρική άποψη επί του θέματος... βρε αδερφέ!

Με γειά μας... Καλές γιορτές σε όλους!

Δ


Υ.γ.: Είδα πρώτη φορά στη ζωή μου... κουραμπιέδες πασπαλισμένους με κακάο... η συντέλεια πλησιάζει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 2253537078926011231

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item