Το «μεγάλο κατοστάρι» για να σωθεί το εξάμηνο στα ΑΕΙ: Διπλοβάρδιες και εξεταστικές εξπρές

Πολύ... τρέξιμο περιμένει καθηγητές, υπαλλήλους και φοιτητές τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να σωθεί το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε κάποιες σχολές...
του ΕΜΠ με τις διοικήσεις να καταρτίζουν ήδη σχέδια τροποποίησης των προγραμμάτων τους.
Οι διοικήσεις τμημάτων και σχολών, σύμφωνα με το real, ετοιμάζουν αλλαγές στα προγράμματα που θα συνοδευτούν με διπλοβάρδιες και μαθήματα τα σαββατοκύριακα για να μη χαθεί τελικά το πρώτο εξάμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα συμπιεστεί και ο χρόνος διεξαγωγής των δύο εξεταστικών, του Φεβρουαρίου και του Ιουλίου, σε μόλις δύο εβδομάδες κάτι που σημαίνει ακόμη και εξέταση μαθημάτων κάθε ημέρα για αρκετούς φοιτητές.
Την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κων.Αρβανιτόπουλος από το βήμα της βουλής έστειλε ένα ακόμα τελεσίγραφο προς τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ για το άνοιγμα του πανεπιστημίου από αύριο Δευτέρα. «Με δεδομένη την ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων που έχουν τονίσει ότι κανείς δεν εμποδίζει την είσοδο, τη Δευτέρα αναμένω ότι καθηγητές και φοιτητές θα προσέλθουν στα μαθήματα» ήταν το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Παιδείας προς κάθε κατεύθυνση.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί καμία δικαιολογία και καμία έκπτωση στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν. «Ούτε μια εβδομάδα λιγότερη από τις 13 που ορίζει ο νόμος με μαθήματα ακόμα και το καλοκαίρι» ήταν το αυστηρό μήνυμά του υπουργού Παιδείας προς τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών.
Λόγω του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να παρέμβει στη διαδικασία κατάρτισης των προγραμμάτων σπουδών και στο χρονοδιάγραμμα για τα μαθήματα και τις εξεταστικές. Ο νόμος-πλαίσιο ορίζει ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν 13 εβδομάδες μαθημάτων για να θεωρηθεί διδαγμένο ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Συνεπώς μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων και έως τις 31 Ιουλίου του 2014 θα πρέπει να συμπληρωθούν συνολικά 26 εβδομάδες διδασκαλίας (εκτός των εξεταστικών περιόδων και των διακοπών του Πάσχα) για την ολοκλήρωση των μαθημάτων.
iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 1612885314186914407

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

DUST AND CREAM

DUST AND CREAM

H ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !

item